Sunsetmarch Nijmegen door Culemborgse veteranen

culemborg/nijmegen • Zondag 13 november hebben 7 Culemborgse Veteranen de Sunset March gelopen over de Oversteek, de nieuwe stadsbrug over de Waal in Nijmegen. Dit is een eerbetoon aan de 48 geallieerde militairen van de 82nd Airborne divisie, die in 1944 gedurende de "Waal-crossing" tijdens de operatie Market Garden in Nijmegen sneuvelden. De veteranen willen hiermee vooral ook een zichtbare brug slaan naar alle veteranen die in missies over de hele wereld hebben bijgedragen en nog steeds bijdragen aan vrede en vrijheid.

De verlichting van deze nieuwe brug is heel speciaal. Er staan 48 paren lichtmasten op de brug. Rond het tijdstip van zonsondergang worden deze lichtmasten, paar voor paar, na elkaar ontstoken in het tempo van een trage mars. Iedere avond, als het eerste paar lichtmasten wordt ontstoken, loopt een veteraan de Sunset March mee in het tempo waarin de lichten aangaan. Veteraan van de dag was penningmeester, KAPTMARNS bd Frans Speijer. De andere veteranen en enkele familieleden begeleidden hem.


Rockin’ Old School in Zinder

tiel • Op zondag 27 november treden in de grote zaal van Zinder in Tiel weer bandjes op uit het Rockin' Old School circuit. Het concert begint om 13.30 en duurt tot ca 16.30 uur. Te gast zijn de koren Mrs. Robinson en More than Fun. Kaarten via Balie Zinder of online.