Adjudant Remco, Prins Bert en ceremoniemeester Richard (v.l.n.r.)
Adjudant Remco, Prins Bert en ceremoniemeester Richard (v.l.n.r.) Foto: Martin Smit

Carnavalsvereniging De Blauwlappen heeft een nieuwe prins; Prins Bert I

Algemeen

CULEMBORG • Zaterdagavond is tijdens de 11de van de 11de viering en het 5x11 jubileumfeest van carnavalsvereniging De Blauwlappen een nieuwe prins bekend gemaakt voor carnaval 2023; Prins Bert I (red. Bert van der Horst). Het was een drukbezochte en zeer gezellige avond, een belovend vooruitzicht voor aankomend carnavalsseizoen.

Na een spectaculaire binnenkomst is de prins officieel geïnstalleerd door wedhoudster Mischa Peters en voorzitter Joost van Schaik. De hofhouding was vermomd als bouwvakker, alles wat te maken heeft met het thema voor carnaval 2023; ‘’Papklokkendam bouwt…’’. Na deze binnenkomst zijn ook zij onthuld en geïnstalleerd. Naast een nieuwe prins is er ook een nieuwe adjudant (Remco van Veldhoven, ceremoniemeester (Richard van der Horst) en hofnar (Ariën Blom) voorgesteld.

De hofhouding, bestaande uit Prins, adjudant, ceremoniemeester, Raad van elf, hoftapper, hofnar en bestuur gaan samen met de vele vrijwilligers voor de vrienden van de Blauwlappen en Papklokkendam een geweldig en vol gepland carnavalsseizoen organiseren. Volg hiervoor de activiteiten en agenda van De Blauwlappen via de website, Facebook- of Instagrampagina.

Onder het genot van een hapje en een drankje en muziek onder leiding van Dreamcast, ‘t Kapelleke en zanger Johnny Gold is er naast de 11-11 viering ook het 55-jarig bestaan van carnavalsvereniging De Blauwlappen groots gevierd. De vrienden van de Blauwlappen waren zeer enthousiast en de avond is succesvol verlopen.