• Dasha Skorokhodova
• Dasha Skorokhodova Foto: René van Dissel

Zangeres Dasha Skorokhodova en pianist Peter Beets presenteren ‘Bach...because’

Algemeen

culemborg • ‘Bach… because’ heet het programma waarin zangeres Dasha Skorokhodova en pianist Peter Beets de drie grote culturen bij elkaar brengen: Europese klassieke muziek, Russische poëzie en Amerikaanse jazz en blues. Op 20 november zijn ze te horen in de Gelderlandfabriek in Culemborg. 

Prachtige gedichten van grote geesten als Pushkin zijn door Dasha naar het Engels vertaald en bieden de toeschouwer een kijkje in de Russische ziel. De nieuwe teksten die zijn ontstaan combineert Dasha met eigentijdse versies van stukken van Johann Sebastiaan Bach, die in deze vorm nooit zijn uitgevoerd. Het is een betoverend programma met zang en poëzie, samenspel, improvisatie en een scala aan swingende ritmes.

Dasha Skorokhodova is een van de meest veelbelovende stemmen in de jazzwereld. Ze wordt op piano begeleid door echtgenoot Peter Beets, die wereldwijd wordt gezien als een van de beste jazzpianisten. Met zijn succesvolle optredens en geliefde bewerkingen van klassieke muziek heeft hij een vaste schare fans opgebouwd. In zijn prijzenkast staan onder meer een Edison, de Prix Martial Solal en de Pall Mall Export Swing Award. Voor dit concert wordt het gezelschap uitgebreid met een drummer en een bassist.

Het optreden is onderdeel van Jam, Jazz & Pizza, de concertserie waarin Trudi Bartel een bijzondere mix van jong talent en reeds gevestigde namen programmeert in de Gelderlandfabriek. Aanvang is 14.30 uur, kaarten via www.degelderlandfabriek.nl