• Vera Bon
• Vera Bon Foto: Liz van den Akker

Nederlandstalige synthpop in Gelderlandfabriek

Cultuur

CULEMBORG • De maandelijkse serie An evening at the Factory in de Gelderlandfabriek in Culemborg presenteert 17 november de Nederlandstalige synthpop van Vera Bon. Maar eerst wordt de nieuwe expositie geopend, dit keer van fotografe Beate Bos.

Ondersteund door kapotte synths, huilende theremins en een goede beat bekijkt Vera Bon het leven van een afstand. In haar poëtische teksten schijnt ze licht op schaduwplekken en vraagt ze zich af hoe je te verliezen in iets dat eindig is. In samenwerking met producer Timon Massop verscheen in maart van dit jaar de single Jonge Honden. De twee zetten momenteel de laatste hand aan de ep Zweven die in het voorjaar van 2023 uitkomt.

Voorafgaand aan het optreden van Vera Bon is om 19.30 uur de opening van de fototentoonstelling van Beate Bos. Haar werk ontstaat nagenoeg spontaan in het stedelijk landschap om ons allen heen, vastgelegd door middel van snelle ingezoomde snapshots. De expositie in de entree van de Gelderlandfabriek is tot 15 januari 2023 gratis te bezichtigen.

De rest van de avond luister je naar een muziekselectie van Meneer De Perifeer, is er bier en naked tosti.

An evening begint om 19.30 uur, kaarten via www.degelderlandfabriek.nl