Adriaan de Gram Koningsvisser 2022

CULEMBORG • Adriaan de Gram werd zondag bij visclub E.C.H.V. gekroond tot koningsvisser 2022. Hij behaalde dit seizoen 85 klassementspunten. Er hadden zich zondag in het clubgebouw van watersportvereniging De Helling dertien vissers gemeld voor de afsluitende wedstrijd. Het weer zat mee, maar de vangsten vielen tegen. Eerste werd Kees Rink met 440 gram, gevolgd door Simon van der Wens met 310 gram en Adriaan de Gram en Wim Ousen met ieder 180 gram. Adriaan de Gram werd koningsvisser. Maar vermeldenswaardig was vooral de nummer 2: Simon van der Wens. Hij kan met zijn 86 jaar nog steeds goed mee. 

Dinsdag 22 november worden tijdens de hengelsportavond van de E.C.H.V. de prijzen van het afgelopen seizoen uitgereikt, ook in het Clubgebouw van De Helling, aanvang 20.00 uur.


Statina: Vallende Bladerenloop

beusichem • De bladeren vallen weer volop en dat betekent dat het weer tijd is voor de jaarlijkse herfstprestatieloop van atletiekvereniging Statina! Op zondag 13 november 2022 organiseert deze Culemborgse vereniging weer de Vallende Bladerenloop op recreatieterrein De Meent in Beusichem.

De start van de 1,5 kilometer voor jeugd tot en met 12 jaar is om 11.45 uur en de deelnemers aan de 3, 6 en 9 kilometer starten om 12.00 uur.

Voor de liefhebbers worden de gelopen tijden geregistreerd en na afloop op de website van Statina gepubliceerd.

Inschrijven op de dag zelf kan vanaf 10.30 uur en kost € 4,00 per persoon per afstand. Je kunt je ook tot en met donderdag 10 november voor 3,50 euro via www.statina.nl voorinschrijven.


Everstein kansloos tegen Schoonhoven 

everdingen • Anderhalve week terug boekte SC Everstein de eerste overwinning van het seizoen op bezoek bij Lekkerkerk, maar in een flow kwam de ploeg van Remko Versteeg blijkbaar niet. Afgelopen zaterdag werd er namelijk kansloos verloren van Schoonhoven in eigen huis. Hierdoor staan de Everdingers na zes wedstrijden op slechts vier punten en dus houdt het enkel HSSC'61 en Dilettant onder zich. Met de versterkte degradatieregeling die dit seizoen geldt betekent deze positie rechtstreekse degradatie.

Geen zorgen 

Toch maakte trainer Remko Versteeg zich nog geen zorgen. "Er is zeker geen paniek in de tent, maar natuurlijk beseffen we wel dat dit niet te lang moet duren en dat er punten moeten komen. We werken dit seizoen met een hele jonge groep. Dat is geen excuus, maar dat is wel een reden waarom het nu even lastig gaat. Ik vind het heel leuk om jonge jongens in te passen en voor een club als Everstein is dat ook goed. In het meest ideale scenario doe je dat echter door een goede mix op het veld te hebben staan met ervaren spelers."