Wijnactie voor buurtcentrum Bolderburen

culemborg • Ook dit jaar verkoopt de Lions Club Culemborg weer lekkere wijnen voor het goede doel. De opbrengst komt geheel ten goede aan buurtcentrum Bolderburen. Op 12 november wordt het startschot gegeven met een gezellige, gratis wijnproeverij in de foyer van theater De Fransche School, waar iedere geïnteresseerde tussen 14:00 en 17:00 uur welkom is. Maar ook nu al kunnen via www.wijnactieculemborg.nl de diverse wijnen, die zeer interessant geprijsd zijn, besteld worden. Ze worden voor de feestdagen door de leden van de Lions Club thuisbezorgd. De organisatie verwacht van degenen die komt proeven dat ze ook daadwerkelijk kopen.



Capella Culemborg in Barbarakerk

culemborg • Capella Culemborg onder leiding van Leenke de Lege is op zaterdag 19 november te beluisteren in de Grote of Barbarakerk in Culemborg. Aanvangstijdstip is 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur. De entree bedraagt 15 euro. Er waren eerder succesvolle optredens in 2021 (najaar) en 2022 (voorjaar), die bij het publiek duidelijk in de smaak vielen. In het concert van afgelopen maart stonden componisten centraal uit het Italië van het begin van de 17e eeuw. Nu is gekozen voor een programma met uitsluitend Engelse koorwerken voor koor a capella (zonder begeleiding). De Engels koortraditie is een bijna onuitputtelijke bron van prachtige muziek, en levert dit keer een aantal religieuze werken op uit de 16e eeuw, van de hand van William Byrd en Thomas Tallis. Uit de 20e eeuw zingt het 17-koppig ensemble koorliederen van o.a. Benjamin Britten en Edward Elgar. Bij elkaar is het een programma van ongeveer 60 minuten, zonder pauze. Liefhebbers van Engelse koormuziek zullen volop aan hun trekken kunnen komen. Toegangsbewijzen zijn te verkrijgen door een e-mail te sturen naar capellaculemborg@gmail.com. Daarop volgen aanwijzingen voor de betaling en toezending van een of meer plaatsbewijzen, om zelf te printen of om op de telefoon te laten zien aan de ingang. Meer informatie: www.capellaculemborg.nl of een e-mail naar bovenstaand adres.


'Aan de wandel' met Zwier van der Schagt 

culemborg • Belangstellenden gaan op dinsdag 29 november aan de wandel met Zwier van der Schagt. Het publiek kan er lekker bij zitten in de grote zaal van het Z-Café. Zwier toont de aanwezigen aan de hand van zijn grote foto-verzameling het leven van alledag in de vele jaren die achter ons liggen. Start om 14.00 uur. De kosten bedragen 3 euro. Inbegrepen zijn een kopje koffie of thee en een drankje.