• Finalist van Miss Beauty of Gelderland 2023 Michelle van den Brink.
• Finalist van Miss Beauty of Gelderland 2023 Michelle van den Brink. Foto: Fleur van Eeuwijk

Michelle van den Brink finalist Miss Beauty of Gelderland 2023

Algemeen

CULEMBORG • De 20-jarige Michelle van den Brink is finalist van Miss Beauty of Gelderland 2023. Dit is dé missverkiezing voor alle meiden uit Gelderland. Op 23 december zal de finale plaatsvinden en tot die tijd zijn de meiden druk bezig met alle trainingen die ze krijgen. “Dit is superleuk omdat ze je klaarstomen voor de finale waarbij ik hopelijk hoog eindig!”

Beauty and brains
De finalist is naast haar deelname druk bezig met het laatste jaar van haar studie. In Den Bosch studeert ze Travel en Hospitality. “Daarna kan ik als leidinggevende aan de slag of ergens in de toerismebranche. Maar na deze opleiding neem ik eerst een tussenjaar zodat ik kan werken. Misschien start ik daarna een marketingopleiding of ga ik iets in de beauty branche doen, want daar ligt mijn passie.”

Die passie heeft Michelle al erg lang. “Vroeger keek ik stiekem in de kasten van mijn moeder om te kijken of ik iets moois aan kon trekken. Nu vind ik het belangrijk om er goed uit te zien en ik vind het leuk om me met kleding, make-up en nagels bezig te houden.”

Miss Beauty
Om die reden besluit Michelle zichzelf vorig jaar op te geven voor Miss Beauty. “Ik vind deze missverkiezing leuk omdat het ook om je innerlijk draait. Het is veel meer dan alleen maar mooi zijn.” Op 16 oktober mocht Michelle langskomen voor de casting. Daar werden we verdeeld in groepen van vier en hadden we een voorstelronde, bikinironde en sloten we af met het beantwoorden van een Engelse vraag.” Daarna was het afwachten tot de jury een besluit had genomen. “Ik was ontzettend zenuwachtig en dacht dat ik niet door zou gaan. Tot mijn naam opeens werd geroepen!”

Finale
Momenteel krijgen de finalisten allerlei trainingen. “We krijgen een social media training omdat we veel online bezig zijn en ze ons daarmee willen helpen. Daarnaast krijgen we ook een catwalk training, bootcamp training en een speech training. Hiermee stomen ze ons klaar voor de finale.” Op 23 december is die finale in Zutphen. “Op die dag zijn er verschillende choreo’s, een voorstelronde, bikinironde, een galaronde en een hashtag ronde. Daarna horen we wie er heeft gewonnen.” Michelle gunt de winst iedereen maar hoopt stiekem dat zij hoog eindigt. “We supporten elkaar allemaal en dat is heel fijn.”

Stemmen op Michelle
Op de site van Miss Beauty of The Netherlands bij de provincie Gelderland staan alle finalisten met daarbij een stemfoto. Stemmen kan via een sms naar 3010 met daarin de tekst ‘Poll Gelderland Michelle’.

Geld ophalen
Daarbij halen de finalisten geld op voor de Linda foundation. “Al het geld gaat naar gezinnen die in armoede leven. Het geld wordt in cadeaubonnen geleverd zodat we zeker weten dat het geld op een goede manier wordt besteed.” Michelle verkoopt als extra actie zelfgemaakte cupcakes in cupcake boxen om hiervoor geld op te halen. Wie een steentje wil bijdragen kan mailen naar michellebrinkie@gmail.com