• De vorige Bloemrijke(n) bijeenkomst in bibliotheek Tiel genoot veel belangstelling. (foto: Jan Bouwhuis)
• De vorige Bloemrijke(n) bijeenkomst in bibliotheek Tiel genoot veel belangstelling. (foto: Jan Bouwhuis) Foto: Jan Bouwhuis

Bloemrijke(n) avond in Culemborg

Algemeen

19:00, Culemborg, bibliotheek. Op maandagavond 21 november is er in Culemborg een Bloemrijken bijeenkomst. In dit project werkt De Fruitmotor samen met inwoners van Rivierenland aan (meer) bloemrijke stukken op openbaar toegankelijke plaatsen. 

Goed voor wilde bijen en andere insecten, mooi om te zien en leuk om samen mee bezig te zijn!Inspiratie, kennis en informatie. 

Betrokken bij een dergelijk initiatief in één van de gemeenten van Regio Rivierenland? Mensen die inspiratie op willen doen, gelijkgestemden ontmoeten en kennis en ervaring uit willen wisselen zijn van harte welkom. Ook mensen die alleen belangstelling hebben en (nog) niet betrokken zijn bij een ‘bloemrijk’ initiatief. 

Samenwerking met Bibliotheek Rivierenland

De bibliotheek in Culemborg stelt de ruimte voor de bijeenkomst beschikbaar. Deze is gevestigd in het Elisabeth Weeshuis. Bibliotheek Rivierenland organiseert diverse activiteiten in het kader van duurzaamheid. Bloemrijken past daarbij!

Men blikt terug op activiteiten die dit najaar in de ‘Bloemrijken’ zijn opgepakt en op de werkbladen die door De Fruitmotor zijn samengesteld. Dit zijn documenten met korte en praktische informatie. 

Bijvoorbeeld: wat is biodiversiteit; hoe zaai je bloemenmengsels en waar vind je financiering? Er wordt besproken wat men in de wintertijd in de Bloemrijk kan doen en er wordt verteld over de zogenaamde ‘bloeiboog’. 

Gastspreker is Kars Veling, ecoloog en persvoorlichter bij de Vlinderstichting en actief bij Natuur- en Vogelwacht Culemborg.

Aanmelden

De bijeenkomst is gratis, de inloop is vanaf 19:00 uur en aanmelden kan door een mail te sturen naar gonzend@defruitmotor.nl. Vermeld bij de aanmelding s.v.p. uit de gemeente of woonkern.

Extra ondersteuning

Initiatieven uit de gemeenten Culemborg, West Betuwe, Tiel en Buren kunnen in dit project Bloemrijken extra ondersteuning krijgen in de vorm van advies en/of een financiële bijdrage voor bijvoorbeeld plantgoed. Meer weten? Kijk op www.gonzend.nl en kom vooral langs op 21 november. 

Men kan ook (alvast) een vraag stellen per e-mail.

Bloemrijken is onderdeel van het programma Gonzend Rivierenland en wordt mede mogelijk gemaakt door Regio Deal FruitDelta Rivierenland, Provincie Gelderland en Duurzaamheidsfonds Betuwewind.