Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Tandartsspoedzorg in Ziekenhuis Rivierenland

tiel • Op 1 november opent de landelijke organisatie van Tandartsspoedpraktijk een nieuwe locatie in Ziekenhuis Rivierenland. Dit betekent dat bewoners van regio Rivierenland hier terecht kunnen voor tandheelkundige spoedzorg, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Mensen met erge pijnklachten of problemen met het gebit die niet terecht kunnen bij de eigen tandarts, worden doorverwezen naar de Tandartsspoedpraktijk. Zij beoordelen hoe ernstig de spoedvraag is en plannen een afspraak in voor het spreekuur of behandelen direct. 

Voor deze verwijzing heeft de spoedpraktijk een nauwe samenwerking met de tandartsen in de regio. Ook bij ongelukken en traumagevallen, die bij de Huisartsenpost of Spoedeisende Hulp binnenkomen, kunnen de tandartsen van de spoedpraktijk direct aanwezig zijn. Frank Lindhout, manager Acute Zorg in Ziekenhuis Rivierenland, is blij met de komst van de nieuwe praktijk: “Met deze samenwerking versterken we onze 7x24 uurs acute zorgfunctie in de regio. Zo hebben bewoners van Rivierenland naast de standaard spoedzorg nu ook goede en snelle tandheelkundige zorg dicht bij huis.”

De Tandartsspoedpraktijk werkt vanuit de huidige praktijk van tandarts Breedveld. Deze is te vinden aan het einde van de centrale hal in het ziekenhuis. De spoedpraktijk zit dicht bij de Huisartsenpost, Spoedeisende Hulp en Regioapotheek. Alle spoedzorg bij elkaar zorgt voor korte lijnen, snelle acties en de juiste zorg. Daarnaast heeft de praktijk een goede samenwerking met de kaakchirurgen van Ziekenhuis Rivierenland.

De spoedpraktijk heeft een eigen team van tandartsen. Zij zijn aanwezig op locatie tijdens spreekuren en zijn daarbuiten oproepbaar.