Afbeelding
Foto: aangeleverd

LeNoise eert Neil Young & Crazy Horse in Gelderlandfabriek

Cultuur

CULEMBORG • Fans van Neil Young & Crazy Horse en zij die dat willen worden opgelet: op 5 november speelt LeNoise in de Gelderlandfabriek in Culemborg. Dit Vlaamse kwartet speelt de muziek van de Canadese rocker op zo’n indrukwekkende manier, dat de bezoeker wordt overrompeld.

Want wie Piet De Pessemier (zang, gitaar) hoort zingen gelooft zijn oren niet: dit is Neil’s brother from another mother. Piet is de aanvoerder van een ongelofelijk doorgewinterd kwartet, met verder even prominente rollen voor Luc Schreurs (gitaar), Vital Maesen (bas, zang) en Jo Smeets (drums, zang).

Beste oogst
Sinds 2017 brengt LeNoise het beste van Neil Young & Crazy Horse naar de Belgische, Nederlandse en Duitse zalen. Dit keer gaat dat niet anders zijn: met de beste oogst uit het album Harvest, de gouden samenzang uit After The Gold Rush, de dronken songs uit de sloot van Tonight’s The Night, de barstool en andere blues uit Zuma, de grooves van Everybody Knows This Is Nowhere, de kilometersmalende solo’s uit Ragged Glory en de mooiste poëzie uit On The Beach. Bij LeNoise wordt het all one song.

Aanvang 20.30 uur, kaarten bij www.degelderlandfabriek.nl