• De uitgebrande woning aan het Pioniersveld.
• De uitgebrande woning aan het Pioniersveld. Foto: Dick Aanen

Donaties voor Annegreet en Bouke Pieter stromen binnen

Algemeen

CULEMBORG • Shahaira Nicolina-Lesschen is een crowdfundactie gestart voor buurvrouw Annegreet, buurman Bouke Pieter en hun baby Nour.  In de nacht van 26 oktober 2022 is hun huis in aanbouw in de nieuwe Culemborgse wijk Pioniersveld volledig door brand verwoest. Het echtpaar bleek tegen de verwachting in niet verzekerd. 

De teller van de crowdfund-actie stond vrijdagavond al op ruim 39.000 euro. 

Annegreet en Bouke Pieter hebben jaren in ramp- en conflictgebieden voor noodorganisaties gewerkt. Ze waren voor Medair, Dorcas en het Rode Kruis actief in Zuid-Sudan, Irak, Haïti, Moldavië en Oekraïne. Hun wens was om de wereld een beetje beter te maken voor mensen ver weg en dichtbij. 

Terug in Nederland kochten ze grond in de nieuwe wijk Pioniersveld. Ze gingen hun eigen huis bouwen: een thuisbasis, na jaren buitenland. In 2021 begonnen ze met de bouw:  ”Helemaal volgens hun idealen van duurzaamheid en hergebruik, volgens een zelfgemaakt, uniek ontwerp”, schrijft Shaharia op het crowdfund-platform Go Fund. Half augustus werd hun baby Nour geboren. Hun geluk kon niet op. De brand in de nacht van dinsdag op woensdag veranderde hun droom in een nachtmerrie. “Die dag zou juist het dak afgemaakt worden......Wij willen geld inzamelen zodat zij schadevrij opnieuw kunnen beginnen, zonder extra financiële zorgen.”

Annegreet en Bouke Pieter zijn volgens buurvrouw Shahaira gul en onbaatzuchtig. “Nu hebben ze zelf hulp nodig. Wij, buren, vrienden, familie en collega’s helpen ze daarom op alle mogelijke manieren.” De initiatiefneemster hoopt op een bedrag van 100.000 euro ‘zodat de enorme kosten die de brand veroorzaakt heeft gedekt worden en het trauma van de brand niet ook nog eens een financiële strop wordt.” 

Geld kan worden gestort op 

https://gofund.me/e7b21ab3