Restaurant Helling 7 in Culemborg heeft een nieuwe eigenaar
Restaurant Helling 7 in Culemborg heeft een nieuwe eigenaar Foto: aangeleverd

Plan B als restaurant De Helling niet wordt verkocht

Algemeen

CULEMBORG • Er moet een plan B komen als restaurant De Helling bij de haven van Culemborg niet wordt verkocht. Dat heeft Culemborg van Nu-raadslid Willijan Walhout betoogd tijdens commissiebespreking van de begroting. 

Als de gemeente er niet in slaagt om het restaurant te verkopen, moet er volgens Walhout een alternatieve bestemming voor het pand worden gezocht. 

Wethouder (en partijgenoot) Monica Wichgers gaf aan dat een plan B voorlopig nog niet aan de orde is. Ondanks dat de belangstelling haar ‘bar tegenvalt’ heeft ze nog steeds goede hoop dat zich de komende maanden een koper meldt. Bovendien heeft het maken van een alternatief plan momenteel geen prioriteit binnen de ambtelijke organisatie. “We zouden graag alles tegelijk willen doen, maar dat gaat simpelweg niet.”

Eerder dit jaar zag het er nog eventjes gunstig uit. Er was een koper gevonden, maar later bleek dat deze de financiering niet rond kreeg. 

Walhout heeft een amendement aangekondigd voor de raadsvergadering op donderdag 10 november, wanneer de begroting wordt besproken.