Afbeelding
Foto: 123RF.com

77 bekeuringen na extra verkeerscontroles binnenstad

Algemeen

CULEMBORG • Om verkeersoverlast tegen te gaan, werd er de afgelopen twee weken extra gecontroleerd rond de Zandstraat, Prijssestraat en Boerenstraat. Deze verkeerscontrole leverde 77 boetes op. 

De controles hadden betrekking op snelheid, juist en betaald parkeren en het gebruik van alcohol op de openbare weg. Daarnaast is streng gecontroleerd bij invalideparkeerplaatsen en laad- en losstroken.

Er werd ook gelet op de overtredingen van alle overige (verkeers)regels. Twee mensen zijn aangehouden, omdat ze geen legitimatiebewijs lieten zien. Politie, toezichthouders/boa’s en jeugdboa’s voerden de controles uit.

“Buurtbewoners ervaren overlast van hardrijders en van de auto’s die buiten de parkeervakken staan”, zegt de gemeente in een toelichting. “Om overlast te verminderen zijn in de afgelopen jaren een aantal wegen opnieuw ingericht. Door ook verkeersregels te handhaven, krijgen we beter inzicht in de overtredingen. Ook in de toekomst voeren we aangekondigd en onaangekondigd controles uit. Zo blijven we werken aan een leefbare binnenstad.”