Stevigde rockavond in de Gelderlandfabriek

CULEMBORG • Wie zin heeft in een stevige rockavond hoeft niet ver te reizen. Op 14 oktober laat Diggeth de Gelderlandfabriek in Culemborg op de grondvesten schudden met een eigen explosief mengsel dat ze ‘metal ‘n’ roll’ noemen. 

Neem vijftig jaar hardrock, metal, southern rock, ouderwetse rock ’n’ roll, seventies rock en een vleugje progressive rock, gooi dat alles in een blender en je krijgt metal ‘n’ roll. 

Met deze beproefde formule timmert Diggeth, één vrouw en twee mannen sterk, al weer jaren stevig aan de weg. 

De doorbraak van dit trio kwam in 2019 met het derde album Gringos Galacticos dat internationaal unaniem positief werd ontvangen. Het resulteerde in vele festivalshows, drie UK tours en een heuse USA release op Qumran Records in 2020. Een USA tour moest wegens corona worden uitgesteld. Maar ondertussen deden Harald (Big H), Natasja (Pebbles) en Casper (The Chief) al support voor onder andere Michael Schenker, Exodus, Slayer, Megadeth, Peter Pan Speedrock, Soulfly, Karma to Burn, Motörhead gitarist Phil Cambell, Disturbed en Flotsam & Jetsam.
Het voorprogramma in de Gelderlandfabriek wordt verzorgd door het nieuwe Utrechtse metaltrio Hee Hee Shamone, een moonwalking drie-eenheid met (ex-)leden van Shinigami, Grasmoajer, Silicon Head, Pleurisy en Doghouse Gallows. Kortom, ook zo'n stel doorgewinterde muzikanten. Het programma op 14 oktober begint om 20.00 uur en kaarten zijn te koop via www.degelderlandfabriek.nl.