Afbeelding
Foto: Jord Visser

Cultuurplatformbijeenkomst in de Gelderlandfabriek

Algemeen

CULEMBORG • Informeren, inspireren en netwerken zijn belangrijke ingrediënten van de cultuurplatformbijeenkomst op 18 oktober in De Gelderlandfabriek. De avond is voor iedereen die werkzaam is in of betrokken bij het culturele, kunstzinnige en creatieve veld in Culemborg.

De bijeenkomst is een initiatief van Projectteam Cultuur, waarin Theater De Fransche School, Elisabeth Weeshuis Museum, de Gelderlandfabriek en De Vrijstad Drukker zijn vertegenwoordigd, evenals Cultuurfonds Culemborg. Dit vijftal treedt gezamenlijk naar buiten, en wil vooral ook samenwerken met andere partners in de stad.

Kennismaken en uitwisselen

De cultuurplatformbijeenkomst, die enkele keren per jaar wordt gehouden op een steeds wisselende locatie, is dé gelegenheid voor iedereen die werkzaam is in of betrokken bij de sector om kennis te maken, van gedachten te wisselen, uit te wisselen en meer. 

Op 18 oktober vertelt onder andere Joanneke van de Woestijne als nieuwe directeur van Theater De Fransche School over haar plannen en presenteert Jos van Zutphen zich als nieuwe voorzitter van Culemborg & Oranje. Onderwerpen die verder aan bod komen: hoe het gaat met de besturen van stichtingen en verenigingen? Zijn besturen compleet en zijn nieuwe leden makkelijk te vinden? Welke functies zijn het moeilijkst in te vullen en hoe zien deze clubs de toekomst?

UITagenda

Ook wordt gepolst hoe de UITagenda is ontvangen. Deze agenda, waarin alle activiteiten kunnen worden opgenomen, draait online al langer en heeft inmiddels twee uitgaven in gedrukte vorm. De samenstellers zijn benieuwd naar meningen en hoe de UITagenda nog beter kan worden verspreid. Ook de jaarplanning voor 2023 is een aandachtspunt: wat gaat er op evenementengebied gebeuren?

De cultuurplatformbijeenkomst in de Gelderlandfabriek aan Stationsweg 7 op 18 oktober begint om 20.00 uur. Wie nog niet is uitgenodigd en toch van de partij wil zijn kan zich aanmelden via info@cultuurculemborg.nl.