• Wethouder Mischa Peters met Marjolein van Piggelen.
• Wethouder Mischa Peters met Marjolein van Piggelen. Foto: aangeleverd

Feel Alife Event in centrum Culemborg

culemborg • Op zaterdag 8 oktober wordt in de binnenstad van Culemborg het eerste 'Feel Alife Event' gehouden. 

Het evenement (van 10:00 tot 16:00 uur) zet sport, gezonde leefstijl, voeding en welzijn in de schijnwerpers: en is een voortvloeisel van de uitgangspunten uit het Culemborgse sportakkoord. 

Volgens initiatiefnemer Marjolein van Piggelen gaat het om vragen als 'Wat beweegt iemand om te werken aan je leefstijl? Wat zorgt ervoor dat die persoon zich goed voelt?' "Het kan zijn dat sport fijn voelt. Andere mensen hebben meer baat bij een wandelingetje of aan de slag gaan met gezonde voeding. Juist het verbinden van sport en welzijn is het allerbelangrijkst."

Clinics

Het evenement wordt georganiseerd voor de inwoners van Culemborg om te laten zien dat lekker bewegen en gezondheid echt leven in Culemborg. Met circa 25 kraamhouders is er straks van alles te zien en vooral ook te doen op het gebied van sport, gezondheid en preventie. Bezoekers kunnen genieten van clinics (zoals rollatorlopen), tafeltennis, kickboksen, een voetbaldemonstratie, yoga, dans, een wandelklas, fitmetingen, een podcast en nog veel meer. 

Dutch Food Week

Tevens wordt de Dutch Food Week ingeluid - dat extra aandacht vestigt op de rol van gezonde, duurzame en lokaal geproduceerde voeding.