Orgelconcert Jan Hage in Barbarakerk

culemborg • De organist van de Utrechtse Domkerk speelt in het laatste orgelconcert van dit jaar in de Grote of Barbarakerk psalmcomposities uit de loop der eeuwen. Ook zal hij improviseren in zijn eigen verassende stijl. Jan Hage componeerde zelf meerdere psalmbewerkingen, gebaseerd op de klassieke Geneefse melodieën. Ook componeerde hij een “Psalm 151” voor orgel. 

Zijn muzikale verbeelding, die voortkomt uit het orthodox-gereformeerde psalmgezang leidt tot boeiende fantasieën. Het belooft een spannende avond te worden. De SMGBK nodigt u van harte uit. Aanvang 20.15 Toegang vrij, collecte aan de uitgang.


Politie waarschuwt voor gel blasters

culemborg • De politie in Culemborg en Buren kreeg de afgelopen dagen veel meldingen van personen die op straat beschoten zouden zijn. 

Ter plaatse bleek dat er was geschoten met een gel blaster. Deze nieuwe TikTok-rage kan tot gevaarlijke situaties leiden, stelt de politie. "Mensen zien lang niet altijd het verschil tussen een echt pistool en een gel blaster."


Joep tweede bij Junior Songfestival

culemborg • De 13-jarige Culemborger Joep Meijer is met zijn vrienden van Mixed Up tweede geworden tijdens het Junior Song Festival. 

De winst was voor Luna Sabella met het liedje La Festa. Zij vertegenwoordigt Nederland in december tijdens het Junior Eurovisiesongfestival in Armenië. 

Joep Meijer genoot met volle teugen van zijn optreden en de interviews. "Geweldig", zo reageerde hij.