VC Shot ronde verder in nationale bekertoernooi

culemborg • De volleyballers van VC Shot hebben in de nationale beker de tweede ronde van het toernooi bereikt. 

Nog voordat het eerste competitieduel in de tweede divisie is gespeeld, moesten de heren al aan de bak in de beker. In een driekamp met tweede divisionist Volley Lek en IJssel (Krimpen aan den IJssel) en eerste divisionist Punch (Delft) moest uitgemaakt worden wie een ronde verder zou komen. Wegens omstandigheden trad Shot aan met een selectie van acht man, die een dubbele wedstrijd tegemoet kon zien. Voor Shot waren het tevens de eerste wedstrijden in de nieuwe wedstrijdtenues, die gesponsord zijn door Bloklab IT Consultancy. In de eerste wedstrijd trad Shot aan tegen Volley Lek en IJssel. Na een wat aftastend begin speelde Shot de spanning van zich af en wist het de eerste wedstrijd redelijk eenvoudig te winnen met 3-1 (25-22, 25-22, 22-25 en 28-18). Punch wist vervolgens van Volley Lek en IJssel te winnen (3-2) en daardoor zouden Punch en Shot onderling uitmaken wie door zou gaan naar de volgende ronde.Punch speelt een divisie hoger dan Shot maar met 25-21 en 25-18 won Shot de eerste twee sets redelijk gemakkelijk. In de derde set pakte Punch het initiatief. Shot kwam vanaf 5-10 terug naar 11-13, maar bij 18-21 was het gat weer drie punten. Toch liet Shot zich niet uit het veld slaan en knokte het zich terug. Het eerste matchpoint op 24-23 werd niet verzilverd, maar met 26-24 pakte Shot de winst en gaat het daarmee door naar de volgende ronde van de beker op zaterdag 29 oktober, waar Shot in een drie- of vierkamp zal aantreden. Daarbij zullen de Culemborgers ploegen uit de eerste divisie en Topdivisie loten. Donderdag begint in sporthal Interweij de competitie. Vanaf 21:00 uur is VTC Woerden H1 de tegenstander.

De laatste bergetappe van de Vuelta lag vanmiddag voor de renners toen ze uit Moralzarzal rolden, met bijna 4000 hoogtemeters verspreid over de etappe. Het was een felle start van de dag met een ongelooflijke hoeveelheid aanvallen aan het begin van de race, waarbij het team sterk steunde op Thymen Arensman terwijl ze de eerste klim aanpakten.

Uiteindelijk kwamen de zaken tot rust en hergroepeerde de ploeg zich en verzamelde zich rond Arensman tijdens de volgende beklimmingen, voordat de race opnieuw explodeerde op de voorlaatste klim van de dag. Geflankeerd door Marco Brenner en Joris Nieuwenhuis voor een groot deel van de beklimming, toonde Arensman geweldige benen door sterke aanvallen van Mas en Evenepoel te volgen en bereikte de beklimming in een elite klassementgroep.

Op de valleiweg voor de slotklim hergroepeerden de zaken zich echter en de gedropte klassementsrenners keerden terug; het opzetten van een felle finale op de laatste beklimming. Een sterk tempo werd bepaald door de VAE en ze sneed langzaam de klassementgroep af, waarbij Arensman sterk reed om de splitsing te maken. Met Carapaz nog steeds 25 seconden voorsprong terwijl ze de vlakkere laatste vier kilometer bereikten, lanceerde Arensman een venijnige aanval vanuit de achterkant van de klassementsgroep. Arensman legde zijn hoofd neer en duwde helemaal naar de lijn, en behaalde een schitterende tweede plaats op het podium, acht seconden achter Carapaz. Een paar nerveuze minuten wachtten om te horen wat het gat was voor Rodriguez, die was gevallen, maar de bonusseconden in combinatie met zijn late aanval zouden Arensman naar de zesde plaats op het eindklassement doen stijgen voor het team voorafgaand aan de laatste etappe van morgen.