Internationaal Jiu Jitsu toernooi in Culemborg

culemborg • Jiu Jitsu Factory Culemborg (Brazilian Jiu Jitsu) houdt op zondag 18 september in sporthal Parijsch een groot internationaal jeugdtoernooi. Volgens de organisatie van het Batavi toernooi is dit het 'grootste van de Benelux'. In totaal 18e kinderen van 4 tot en met 15 jaar uit veertien landen van 43 clubs doen mee. Zelfs een Canadees en twee Australiërs zijn van de partij. Brazilian Jiu Jitsu is één van de snelst groeiende sporten van dit moment en staat op de lijst om Olympisch te gaan worden, mogelijk al tijdens de Spelen van Parijs in 2024. De sport lijkt op Judo en worstelen, zonder schoppen of slaan. Het toernooi duurt van 10:30 tot 15:00 uur.


Fantastisch open water seizoen 

sleeuwijk • Het open water seizoen is fantastisch afgesloten door Chantal en Richard van der Horst tijdens de wedstrijden in Sleeuwijk. Richard heeft het eindklassement bij de schoolslag heren 25+ gewonnen en bij de senioren de tweede plaats opgeëist. Chantal heeft zowel bij de dames senioren als in de categorie 25+ op de schoolslag de hoofdprijs gepakt! Een bijzondere prestatie, waar beide zwemmers hard voor hebben getraind. Gedurende het seizoen is het gehele land afgereisd om veel wedstrijden te zwemmen om zo kilometers af te leggen en punten te verzamelen. Verder stond afgelopen weekend in het teken van het NK. Richard pakte hier mooi tweemaal zilver en Chantal zilver en brons op respectievelijk de 3 en 2 km schoolslag. 


Statina houdt clubkampioenschap

culemborg • De jaarlijkse wedstrijd om het clubkampioenschap bij atletiekvereniging Statina wordt dit jaar gehouden op zondag 18 september 2022. De wedstrijd is in de vorm van een meerkamp voor de technische atleten/atletes. Verder staat een aantal loopafstanden op het programma. Het clubkampioenschap wordt traditioneel afgesloten met een aantal series Zweedse estafette (400-300-200-100 meter) voor funteams. Niet-leden mogen hier ook aan deelnemen. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om als gezin mee te doen of wie dan ook te vragen om in je team van vier personen plaats te nemen. Meer informatie op 

q www.statina.nl Pa


Voetbalcompetitie start 24 september

culemborg • Op zaterdag 24 september start voor de Culemborgse voetbalclubs de voetbalcompetitie. Focus'07 speelt op die dag een thuiswedstrijd tegen Odijk. Het Culemborgse team komt uit in de 4e klasse E en treft dit seizoen naast Odijk de teams 't Goy, Aurora, Bunnik, DWSM, FC Driebergen, FZO, OSM'75, Patria, Saestrum, UVV, Voorwaarts en VVJ. CVV Vriendenschaar speelt in de 3e klasse D en opent de competitie op 24 sepember tegen NiTA. Daarnaast treft men dit seizoen de teams van DVSU, Elinkwijk, Houten, IJFC, JSV Nieuwegein, Lopik, Nieuw Utrecht SV, VVIJ, Woerden en Zwaluwen Utrecht'11.