Campagne 'Wijs met Drinkwater' zeer succesvol

regio • Waterbedrijf Vitens is zeer tevreden over de deze zomer gevoerde campagne 'Wijs met Drinkwater'. Van 2556 ondervraagde klanten heeft 71 procent (1802) aangegeven de berichten te hebben gezien/gelezen. Driekwart van de respondenten (74%) is op radio of televisie over de oproep geïnformeerd, 45% via een nieuwssite of de krant. ?Meer dan 93% van de ondervraagde klanten die de berichten hebben gelezen zijn daadwerkelijk in actie gekomen om minder drinkwater te gebruiken.  Van de klanten die maatregelen hebben genomen, is de meest genoemde maatregel “Ik heb korter gedoucht dan normaal”. 61% heeft dit genoemd. Ook hebben veel klanten het watergebruik voor de tuin aangepast. Ze hebben de tuin minder vaak of niet gesproeid (43,5%), de tuin niet gesproeid met drinkwater (29,1%), de tuin alleen gesproeid na zonsondergang (27,7%). Meer dan 30% zegt de auto niet gewassen te hebben waar ze dat wel van plan waren. Tenslotte geeft 23,5% aan dat ze het opzetzwembad niet gevuld hebben of het water van het zwembad te hebben gezuiverd (5,7%). 


Gelderland haalt protestborden weg

GELDERLAND • Om te voorkomen dat protestvlaggen langs provinciale wegen loslaten door het najaarsweer gaat Gelderland ze weghalen. Losrakende vlaggen vormen een gevaar voor de verkeersveiligheid. Het streven is om medio oktober langs álle Gelderse provinciale wegen protestvlaggen weg te hebben. Gedeputeerde mobiliteit Helga Witjes: "Tot nog toe zijn we coulant omgegaan met de protestvlaggen. Als er geen acuut gevaar was voor de verkeersveiligheid en de bomen niet werden beschadigd lieten we protestvlaggen hangen. Verder hebben we gehandeld naar bevind van zaken, bijvoorbeeld als een gemeente daar om vroeg. Nu gaan we ze met het oog op het najaarsweer verwijderen. Zo voorkomen we dat een vlag loslaat en het zicht van een fietser of automobilist belemmert.” 

Witjes gaat er van uit dat onze medewerkers ongestoord hun werk kunnen doen en de protestvlaggen weg kunnen halen. "Want dat doen ze met het oog op de verkeersveiligheid van ons allemaal." Gelderland informeert gemeenten over haar planning van de werkzaamheden om af te stemmen.