SMANDEM.
SMANDEM.

Vriendencollectief SMANDEM. brengt dynamische liveshow naar de Gelderlandfabriek

Algemeen

CULEMBORG • Een frisse variant van jazz, met invloeden van urban, r&b, soul en hiphop. Dat is de sound van het Amsterdamse SMANDEM., een jong kwartet dat 18 september is te zien in de Gelderlandfabriek in Culemborg.

De naam SMANDEM. is afgeleid van het Engelse ‘Man Dem’, een straattaaluitdrukking die losjes vertaald staat voor ‘een groep vrienden’. De band bestaat uit Aäron Bouwman (bas), David Nino van der Grinten (toetsen), Rafael Devante Sinay (gitaar) en Kick Woudstra (drums).

Jazztraditie
Geïnspireerd door onder andere jazzhelden Herbie Hancock, Christian Scott en tegelijk hiphopcoryfeeën Travis Scott en Drake, produceert het collectief een geluid dat diep geworteld is in de jazztraditie, maar dat zich nergens toe beperkt.

Met een sterke vriendschap als kern, accelereert hun dynamische liveshow moeiteloos van weelderige harmonieën naar kleurrijke mengsels van dichte ritmes en felle improvisatie. De setlist bestaat uit zowel eigen composities als gemoderniseerde versies van bestaande jazzstukken.

Het optreden is onderdeel van de maandelijkse serie Jam, Jazz & Pizza en begint om 14.30 uur. Kaarten via www.degelderlandfabriek.nl