• popkoor The Happening uit Culemborg.
• popkoor The Happening uit Culemborg. Foto: aangeleverd

Afwisselende koorzang in Barbarakerk

culemborg •  In het kader van Muzikale Mo(NU)menten 2022 treden vanaf 13.20 uur vier koren voor het voetlicht, met allemaal verschillende stijlen.

Het programma bestaat uit twee delen, een klassiek en een populair deel. Het komt allemaal mooi tot zijn recht dankzij de perfecte akoestiek van de Grote of Barbarakerk. 

De concertmiddag wordt om 13.00 uur geopend door het Tiels Madrigaal Koor. Dit ruim dertig leden tellende gezelschap is opgericht in 1966 en staat onder leiding van Gonny van der Maten. Het koor zingt vooral klassiek repertoire, van barok tot moderne (kerk)muziek. Om 14.00 uur is het podium voor
Kamerkoor Ad Parnassum, opgericht in 1980 en sinds 1997 onder muzikale leiding van Anthony Zielhorst uit Culemborg. Dit koor verrast graag met indrukwekkende muziek uit vergeten muziekarchieven, met de nadruk op werk van Nederlandse en Vlaamse componisten.
Met Vrouwenkoor Otherwise uit Culemborg start om 15.00 uur het tweede deel van de korenmiddag. Otherwise, sinds 2022 onder muzikale leiding van Pim Brackenhoff, zingt nummers uit musicals en popliedjes van o.a. Adèle en Krezip.
Aansluitend om ongeveer 16.00 uur is de beurt aan popkoor The Happening uit Culemborg en omstreken. Dit vijfstemmig popkoor telt 35 leden en heeft Bas Uyterlinde als dirigent. The Happening sluit af met een mengeling van popsongs: van uptempo tot ballad.

Muzikale Mo(NU)menten 

De koorzangmiddag is onderdeel van Muzikale Mo(NU)menten, het reizende festival langs monumenten in het Rivierenland. 

Muzikale Mo(NU)menten 2022 vindt gedurende vier weekenden in september plaats op acht locaties in Buren, Culemborg, Neder-Betuwe, Maasdriel, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel. Het is een initiatief van Cultuur- en erfgoedpact Rivierenland en wordt gecoördineerd door Zinder Amateurkunst. Met Cultuur- en erfgoedpact werken gemeenten en provincie samen aan de versterking van kunst en cultuur in de Gelderse regio's. Cultuur- en erfgoedpact Rivierenland bestaat uit de gemeenten

Alle concerten zijn gratis toegankelijk. Kijk voor het volledige programma op

q www.muzikalemonumenten.nl.