Pianofestival op 10 prachtige locaties in binnenstad Culemborg

CULEMBORG • Op zondag 11 september vindt de eerste editie van het Pianofestival plaats in de historische binnenstad van Culemborg. Op wel tien prachtige locaties is er tussen 13:30 en 17:00 uur live pianomuziek te beluisteren. 

Dit pianofestival is een combinatie van de pianowandeling en het Piano buitenfestival, die afgelopen 7 jaren plaatsvonden in Culemborg. Het is een muzikale beleving die het publiek kennis laat maken met amateur- en professionele pianisten, met uiteenlopende muziekstijlen. 

Locaties 

De locaties waar gespeeld wordt zijn de Varkensmarkt, de synagoge, de Rooms-Katholieke Barbarakerk, de Grote of Barbarakerk, Theater aan de Slag, het Weeshuis, Herenstraat 41, Plein voor de Lutherse Kerk, theater De Fransche School en boekhandel Tomey.
Het trouwe publiek van Pianowandeling en het Piano Buiten Festival Culemborg, de ondernemers in de binnenstad en vooral de musici die zo graag willen spelen, kunnen zondag 11 september toch weer genieten. Het programma is te vinden op de website. De ‘Bespeel-mij piano’ zal dit jaar weer op de Markt komen te staan. Verwachte pianisten zijn onder andere Slava Poprugin, Douwe Eisenga, Esther de Groot, Hanny de Winter, klassiek improvisator Bert Mooiman en Jeroen van Veen (Slotconcert).

Cantato Ostinato

Hanny de Winter en Esther de Groot spelen in de Heilige Barbarakerk het beroemde Canto Ostinato, in de jaren zeventig gecomponeerd door Simeon ten Holt. Het is sinds de eerste uitvoering in 1979 ontelbare malen uitgevoerd, in allerlei verschillende bezettingen en ook nu nog onverminderd populair.
Canto Ostinato is bedoeld als een speciale groet aan de in februari dit jaar overleden Ellen Verhagen, de oprichter van de Culemborgse Pianowandeling, de voorloper van het huidige Piano Festival.

Organisator Antony Zielhorst: "Omdat Ellen, zeker gedurende haar ziekteproces, vooral deze kerk veelvuldig heeft bezocht, hebben we gemeend één van haar lievelingscomposities juist in deze inspirerende ruimte tot klinken te laten komen."

De programmafolders met het complete programmaschema bij Boekhandel Tomey, Museum het Weeshuis en het T.I.P.

Meer informatie

Het pianofestival is een activiteit van Stichting Pro Piano.

q www.pianoculemborg.nl en

www.stichtingpropiano.nl