Cursus Digisterker

culemborg • De bibliotheek Rivierenland start een speciale internetcursus 'Digisterker: werken met de elektronische overheid'. De cursus staat uit vier bijeenkomsten van 2 uur, waarin cursisten kennis maken met de digitale overheid. Deelname is gratis. Het enige wat cursisten nodig hebben zijn de eigen DigiD-gegevens en enige vaardigheid in het omgaan met internet. De cursus start op maandag 3 oktober om 13:30 uur in de bibliotheek in het Weeshuis in Culemborg. Van tevoren aanmelden is noodzakelijk. Dit kan via de klantenservice: 0344-634490, per mail aan basisvardigheden@bibliotheekrivierenland.nl.


Workshops Patiëntenportaal

culemborg • Op maandag 12 september (13:30 uur) start de bibliotheek in het Weeshuis de workshop Digivitaler. Met dit lesprogramma maken cursisten kennis met de digitale zorg en leer men er mee werken. 

Bijna iedereen heeft een huisarts en staat ingeschreven als patiënt bij een huisartsenpraktijk. Steeds meer huisartsenpraktijken hebben een patiëntenportaal of patiëntenomgeving. Dat is handig voor het online regelen van afspraken, vragen stellen aan de dokter en het aanvragen van recepten. De workshops zijn gratis. Iedereen kan meedoen. 

Men hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. Het is handig als cursisten al een beetje ervaring hebben met de smartphone, tablet of computer. 

Voor meer informatie en aanmelden kan men contact opnemen met de klantenservice via 0344- 63 99 40 of bij de balie van de bibliotheek.