Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Culemborg doet mee aan World Cleanup Day

Algemeen

CULEMBORG • Ook dit jaar pakt Culemborg zwerfafval op tijdens World Cleanup Day, de grootste wereldwijde schoonmaakactie van het jaar. Alle scholen gaan doordeweeks opruimen. En op zaterdag de 17e start om 10:00 uur een opruimactie vanaf het oude stadhuis. De zwerfafvalbrigades doen in elk geval mee. Maar iedereen in Culemborg is uitgenodigd om aan te sluiten! 

Het is mogelijk om op te ruimen in de eigen straat of aan te sluiten bij de opruimacti bij het oude stadhuis. Afvalgrijpers en zakken zijn aanwezig en de gemeente voert het verzamelde afval af. Aanmelden kan via worldcleanupday.nl (aansluiten bij het team World Cleanup Day Culemborg). Maar spontaan meedoen mag ook. Supermarkten PLUS en Jumbo dragen een steentje bij op World Cleanup Day: zij gaan opruimen in de omgeving van hun winkels. 

Nieuw afvalkunstwerk
Leerlingen van de basisscholen krijgen vanwege World Cleanup Day gastlessen over zwerfafval en plasticsoep. Zodat zij begrijpen waarom het voorkomen en opruimen van zwerfafval zo belangrijk is. Tijdens workshops recyclekunst in de Gelderlandfabriek op 16 september leren kinderen dat je afval als grondstof kunt hergebruiken. Met hulp van kunstenaars maken ze mozaïeken van flessendoppen. Deze circulaire kunstwerken zijn vanaf de herfst te zien bij het toegangshek naar de Baarsemwaard, naast de Spoorbrug.