• De band Fools In Love.
• De band Fools In Love. Foto: Aangeleverd

Tiel eert Eagles en Joe Jackson

Algemeen

TIEL • Tiel eert Eagles en Joe Jackson tijdens Muzikale Mo(NU)menten 2022.

Eerst genieten van muziek, daarna meeleven met de GP van Zandvoort. Dat kan 4 september op het Korenbeursplein in Tiel, de tweede halte van Muzikale Mo(NU)menten 2022.

Het wordt een heus lunchconcert met aansluitend matinee, daar in hartje Tiel. Om 12.30 uur begint het optreden van Fools In Love, de enige band in Europa die muziek van Joe Jackson speelt. 

Vijf muzikanten, knettergek van de Britse veteraan, noemden hun band naar een liedje van het debuutalbum Look Sharp uit 1979. Frank Heijster (zang, percussie), Marcel Michon (gitaar, zang), Jan-Paul van der Hoeven (basgitaar, zang), Frank Op ’t Veld (keyboard, piano, melodica, zang) en Jan Stavenuiter (drums, percussie, zang) trakteren de toeschouwer een uur lang op het mooiste uit repertoire van Joe Jackson.

Eagles

Om 13.30 uur volgt The Eagles Project. Acht Tielse sessiemuzikanten met sowieso al een enorme passie voor muziek, vonden elkaar in hun gedeelde liefde voor de legendarische The Eagles. Oefen vast met meezingen, want ze passeren ongetwijfeld allemaal de revue: Desperado, Tequila Sunrise, New Kid in Town en natuurlijk de grootste kraker, Hotel California.

GP Zandvoort

Als de muziek eenmaal is verstomd, treedt op het Korenbeursplein de stilte zeker nog niet in. Op een groot scherm kunnen alle liefhebbers van Formule 1-races en de fans van Max Verstappen fans vanaf 15.00 uur live meekijken naar de tweede Grote Prijs van Zandvoort.

Muzikale Mo(NU)menten 2022 vindt gedurende vier weekenden in september plaats op acht locaties. De organisatie is in handen van het Cultuur- en Erfgoedpact Rivierenland. Alle concerten zijn gratis toegankelijk. 

Kijk voor het volledige programma op de website www.muzikalemonumenten.nl