Sopraan Janine Waardenburg.
Sopraan Janine Waardenburg. Foto: Aangeleverd

Klassiek centraal bij start Muzikale Mo(NU)menten 2022 in Ochten

Algemeen

OCHTEN • Klassiek centraal bij start Muzikale Mo(NU)menten 2022 in Ochten.

Muzikale Mo(NU)menten 2022 gaat 3 september van start bij de Hervormde Kerk in Ochten. Vanaf 13.30 uur is iedereen welkom voor een middag vol muziek, met klassiek als rode draad.

Aan de 88 jaar oude Fanfare Kesteren de mooie taak om het jaarlijkse regionale muziekfestival te openen. Van pop tot rock en van klassiek tot modern, alles komt voorbij bij deze gezellig vereniging.

Cello

Om 14.30 uur is een optreden van het Sanne de Graaf Ensemble, dat speciaal voor Muzikale Mo(NU)Menten is samengesteld. Celliste Sanne de Graaf is ruim 25 jaar verbonden aan de philharmonie zuidnederland in Eindhoven, maar speelt net zo graag kamermuziek in kleine bezetting en muziektheater voor kinderen. 

Als het maar op de cello is, want de liefde voor haar instrument gaat diep. Naast spelen in een orkest, wil De Graaf klassieke muziek toegankelijk maken voor een breder publiek. Daarom heeft ze in haar woonplaats Deil twaalf jaar geleden ‘Muziek op de Dijk’ opgezet, een kamermuziekserie met drie, vier of zes muzikanten.

Sopraan

De middag wordt om 15.30 uur afgesloten met de Harmonie Ochten, samen met sopraan Janine Waardenburg. Het orkest telt zo’n 35 leden en staat onder leiding van Hans van Gemert. Sopraansolist Janine Waardenburg was onder andere te zien en te horen in de opera’s Aïda, Le Nozze di Figaro, Die Zauberflöte en Dido and Aeneas.

Muzikale Mo(NU)menten 2022 vindt gedurende vier weekenden in september plaats op acht locaties. De organisatie is in handen van het Cultuur- en Erfgoedpact Rivierenland. Alle concerten zijn gratis toegankelijk. 

Kijk voor het volledige programma op www.muzikalemonumenten.nl.