• Grand Slam
• Grand Slam Foto: Grand Slam Facebook

Muziek Phil Lynott en Gary Moore centraal in Gelderlandfabriek

Algemeen

CULEMBORG • Gone but not forgotten. Op 2 september wordt in de Gelderlandfabriek in Culemborg weer luidruchtig het leven gevierd van Phil Lynott en Gary Moore, prominente leden van de legendarische formatie Thin Lizzy. Trekpleister is de Engelse band Grand Slam, de band die Phil Lynott oprichtte nadat Thin Lizzy was opgeheven.

Remember Phil & Gary heet het evenement dat Peter Vleeshouwers bedacht en dat in 2012 voor het eerst werd gehouden. Aanvankelijk als eerbetoon aan Philip Parris Lynott, de flamboyante zanger-bassist van Thin Lizzy, vanaf 2013 ook voor diens medebandlid Robert William Gary Moore. Beide Ierse muzikanten lieten een enorme erfenis aan tijdloze muziek na, eerst met Thin Lizzy nadien ook solo. Miljoenen mensen over de hele wereld zijn en worden daardoor geïnspireerd.

Dit jaar is de Britse formatie Grand Slam de grote naam. De band is in 1984 opgericht nadat Thin Lizzy was gestopt en was een aantal jaren actief. Een aantal jaren geleden is de band heropgericht, onder meer door gitarist Laurence Archer (ex-UFO). In 2019 werd het album Hit the Ground uitgebracht. Tijdens Remember Phil & Gary wordt werk van die plaat gespeeld, maar de mannen zullen ook Gary Moore in het zonnetje zetten middels een aantal verrassende tracks.

De avond wordt geopend door Thin Lizzy Undercover. Deze band herbergt een aantal muzikanten die niet onbekend zijn in Culemborg en omstreken: Mick Hup (gitaar/zang – Chemical Butterfly, Definition of Madmen), Henk Wesselink (zang/bas – Money & The Man), Ymte Koekkoek (drums – Money & The Man) en Sheldon Jung (gitaar – Gravelpit Grooveband). Zoals de naam aangeeft, staan ze staan garant voor een stevige Thin Lizzy set.

Voor wie nog meer wil: Remember Phil & Gary is 4 september ook in De Bosuil in Weert te zien. Grand Slam speelt daar opnieuw, Parris is de tweede act.

Tijdens deze optredens wordt het boek gepresenteerd dat de eerste negen edities beslaat en is geschreven door organisator Peter Vleeshouwers.

Thin Lizzy Undercover begint 2 september om 19.30 uur, Grand Slam om 21.30 uur.

Kaarten via www.degelderlandfabriek.nl