• Organisator Stella Slagboom en Mike Lambooij.
• Organisator Stella Slagboom en Mike Lambooij. Foto: aangeleverd

Stella Slagboom, de drijvende kracht achter SPOEL festival

Algemeen

CULEMBORG • Na twee jaar stilte gaat op zondag 4 september de poort naar SPOEL festival weer open. Van 13.00 tot 19.00 uur is er muziek, theater, poëzie en kunst te beleven rond het amfitheater van Werk aan het Spoel. Een top programmering in een relaxte sfeer en… de toegang is gratis.

Al sinds de eerste editie in 2014 is Stella Slagboom (43) betrokken bij de organisatie van het festival, inmiddels is zij zelfbenoemd Festivalmama. “Ik ben een echte festivalganger. Als het even kan zijn mijn vriend en ik bij een concert of op een festival, van Kerspop in Beusichem tot Calling Festival in Londen. Mijn vriend Mike Lambooij is geluidstechnicus en hij verzorgt met zijn maten het geluid op SPOEL. Het is fantastisch om op Werk aan het Spoel ons eigen festival te organiseren, samen met al die andere vrijwilligers.”

Tijdens deze zomerse zondagmiddag kan het publiek luisteren naar de beste acts. “Samen met je vrienden of je buren, relaxt met je voeten in het gras of chillend in een ligstoel.”

Programma
Dit jaar komen Reyck (poprock), Peer (indierock), Bertolf (singer-songwriter) en Kuzko (synthpop). Naast muziek is er poëzie van Ingmar Heytze en comedy van Andries Tunru. Op het kidsplein zijn er theater- en schilderworkshops en kunnen de voetjes van de vloer bij de Wordbites Silent Disco. LekArt is erbij met kunst en Caatje aan de Lek zorgt, samen met een aantal lokale partners, voor heerlijk ambachtelijk eten en verkoelende drankjes.

Headliner: Bertolf 
De organisatie is supertrots dat Bertolf uur in het SPOEL Amfitheater staat (16.30 - 17.30) om zijn nieuwe album ten gehore te brengen. Deze gitaarvirtuoos is bekend van de band van Ilse de Lange, de huisband van De Wereld Draait Door, en Her Majesty (tributeband The Beatles en Crosby, Stills & Nash). Ook schreef hij liedjes voor Roel van Velzen en Miss Montreal en deed hij studiowerk met Henny Vrienten, Douwe Bob en Niels Geuzenbroek.

Formule 1 op SPOEL
Mike Lambooij is groot Formule 1 fan en het was ook even slikken dat tegelijk met SPOEL Max Verstappen in actie komt bij de Grand Prix van Zandvoort op weg naar zijn tweede wereld kampioenschap. “Nee, we hebben geen schermen waarop we de race uitzenden” schatert Stella. “Maar je kan wel in Max zijn schoenen stappen tijdens de SPOEL Sprintrace. Lukt het jou om op onze racebaan de snelste raceronde neer te zetten?”

Pay what you want
SPOEL festival is gratis, maar bezoekers kunnen wel een vrijwillige bijdrage geven. Overal op het festivalterrein staan bordjes met QR-codes. Zo kan via Tikkie een donatie doen aan SPOEL.