• Kees is vrijwilliger bij Stichting Betuwe Wereldwijd
• Kees is vrijwilliger bij Stichting Betuwe Wereldwijd Foto: Milou Oomens www.fotomilou.nl

Kees (Betuwe Wereldwijd): ‘Ik wil mensen het gevoel geven dat ze ertoe doen’

Algemeen

CULEMBORG • Betuwe Wereldwijd is één van de vele organisaties die tijdens het initiatievenfeest ‘Slinger(s) door de stad’ op 3 september haar deuren opent voor bezoekers. Kees (67) is hier sinds 4 jaar 1 dag in de week vrijwilliger. Hij besteedt veel tijd aan het begeleiden van mensen. “Ik wil ze graag het gevoel geven dat ze op een veilige plek werken. Het werken daar betekent ook veel voor mijzelf.” 

“Ik had altijd het idee dat werk het episch centrum voor mij was. Toen ik ontslag kreeg had ik het gevoel dat ik er niet meer toe deed.” Kees besloot met vervroegd pensioen te gaan. ”Het leven bleek prima te leven als je niet meer in het episch centrum staat. Ik heb na enige tijd contact opgenomen met ElkWelzijn, daar enkele oriëntatiebijeenkomsten op vrijwilligerswerk bijgewoond en toen gekozen om mij vrijwillig in te zetten voor Betuwe Wereldwijd.” Hier werken mensen met een rugzakje (zoals autisme of een verstandelijke beperking), vrijwilligers en (langdurig) werklozen. Ze knappen gebruikte gereedschappen, naaimachines, fietsen en computers op voor een nieuw leven in ontwikkelingslanden. 

Wat echt belangrijk is 
”Ik vind het belangrijk dat de mensen die hier werken zich prettig voelen; het gevoel hebben dat ze ertoe doen. De onderlinge samenhang en sfeer is hier echt heel erg goed. Ik zou willen dat men in het bedrijfsleven ook zo zorgvuldig met elkaar omgaat als hier. Ikzelf heb het nodig te zien wat voor een mazzel ik heb. Ik leid een onbekommerd bestaan. Daar waar andere worstelen kan ik helpen. En ik heb ook mensen om me heen nodig om me happy te voelen.”

Initiatievenfeest 
Betuwe Wereldwijd doet mee aan ‘Slinger(s) door de stad’. Kees vertelt: “Het aantal mensen dat hier wil werken is groeiende, dus we hebben ook meer vrijwilligers nodig om hen te begeleiden. Kom daarom 3 september een kijkje nemen en meld je als vrijwilliger. Want het is belangrijk dat het werk hier kan blijven doorgaan.”

Uitnodiging initiatievenfeest ‘Slinger(s) door de stad’
Culemborg slingert op 3 september door de hele stad. Het Initiatievenloket van de gemeente Culemborg en ElkWelzijn zetten op deze dag alle inwoners die zich vrijwillig inzetten voor de stad in het zonnetje! Dat doen we door middel van een nieuwe editie van het initiatievenfeest. Dus spring op de fiets of ga te voet langs verschillende organisaties en initiatieven in Culemborg. Opgeven is niet nodig. Feestelijke opening om 13:00 uur bij het Odensehuis (Prijsseweg 1). Daarna zijn alle locaties geopend tot 16:00 uur. Meer informatie: www.slingersdoordestad.nl