Kennismaken met beste wijnstreken

buren • Wijnliefhebbers kunnen op zondag 28 augustus kennismaken met wijnen uit de beste wijnstreken van Europa én van ver daar buiten. 

In de ommuurde tuinen van het Marechausseemuseum, het voormalige Weeshuis, van Oranjestad Buren treffen bezoekers van het festival veel stands aan met een uitgebreide selectie nationale en internationale kwaliteitswijnen, gecombineerd met lekkernijen en live-muziek. Volgens de organisatie belooft deze negende editie alle voorgaande edities te overtreffen.

Het publiek kan bijvoorbeeld de hoge kwaliteit van de Nederlandse wijnen ontdekken, zich laten verrassen door de wijnen uit de Balkan of door de Champagnes van kleine, onafhankelijke Franse wijnboeren. Op het culinairplein kan worden genoten van diverse (fris)dranken en lekkernijen. Culinair genieten in een sfeervolle setting met gezellige muziek. Het culinairplein bevindt zich midden op het festivalterrein. Voor 12,50 euro per persoon, exclusief eenmalig 0,67 euro voor IDEAL-betaling, ontvangen bezoekers - naast het ticket - bij de ingang aan de voorkant van het Marechausseemuseum ook een speciaal voor dit evenement ontworpen wijnglas. Met dit glas kunnen zij bij de diverse stands wijn proeven. Daarnaast krijgt men een draagtas, voor de wijnaankopen, en een polsbandje als toegangsbewijs. Het aantal tickets is beperkt. 

Workshops

Tijdens het wijnfestival kunnen liefhebbers hun eigen fles 'champagne' leren sabreren. Deze workshop wordt verzorgd door commandeur-sabreur Daam Scharloo. Aanmelden is mogelijk via de informatiepagina.