Skatevierdaagse voor jong en oud


culemborg • Schaats- en Skatevereniging Lek en Linge uit Culemborg organiseert een skatevierdaagse voor iedereen die het leuk lijkt om er op skates op uit te trekken. 

De jeugd kan vanaf 6 september vier dagen lang in een gezellige sfeer op de skeelerbaan 10 (= 5 km) of meer rondjes skaten en stempelen. Volwassenen kunnen al vanaf 1 september alleen of in groepsverband de door de club uitgezette toertochten door het buitengebied skaten.

De volwassenen bijten op donderdag 1 september het spits af. Dan vertrekken degenen die in groepsverband willen skaten om 19:00 uur vanaf de parkeerplaats (kant Prijsseweg) bij winkelcentrum Parijsch. De te skaten afstanden verschillen per avond en liggen tussen de 20 en 25 km. Een helm is verplicht. De tochten worden voor eigen risico en als zelfstandig verkeersdeelnemer gereden. 

Er dient zelf voor eten en drinken te worden gezorgd. Zonder aandenken zijn er geen kosten aan de vierdaagse verbonden. Voor degenen die de tochten alleen willen rijden, zullen de routes op de website worden gepubliceerd. De routes komen ook als GPX beschikbaar.

Skate-instructie

Op vrijdag 26 augustus is er om 20:00 uur op de skeelerbaan voor de volwassenen nog een extra mogelijkheid om gratis te oefenen en skate-instructie voor de tochten te krijgen. De jeugd start op dinsdag 6 september met hun vierdaagse op de skeelerbaan op sportpark Ter Weijde. Op de vier achtereenvolgende dagen begint de activiteit om 18:45 en eindigt om 19:45 uur. Op de slotavond gaan we de prestaties natuurlijk vieren en krijgen de kinderen een echte skatevierdaagse-medaille. Ook bij de jeugd zijn een helm en andere beschermingsmiddelen verplicht. Voor de kinderen van de club is de vierdaagse gratis, gastdeelnemers bij de jeugd dragen op het moment van inschrijven 5 euro bij in de kosten. Meer informatie op de website van de vereniging

q www.ssvlekenlinge.nl