Wie verdient het Groene Lintje 2022?

CULEMBORG • GroenLinksCulemborg roept iedereen op om nominaties in te dienen voor het Groene Lintje 2022. Inwoners, organisaties en bedrijven die zich inzetten voor een groen, sociaal of duurzaam Culemborg komen in aanmerking voor deze onderscheiding.

De nominatie moet bestaan uit de volgende gegevens: de contactgegevens van de indiener, de contactgegevens van de genomineerde en een motivatie. "We willen graag weten wát de genomineerde doet en waaróm deze een groen lintje verdient", schrijft GroenLinks in een persbericht. Namen en toelichting kunnen worden gemaild naar culemborg@groenlinks.nl 

Dag van de Duurzaamheid

De nominaties moeten vóór 15 september binnen zijn en worden door een jury beoordeeld. Het Lintje wordt uitgereikt rond de Dag van de Duurzaamheid (die is op 10 oktober). Details over de uitreiking worden later bekend gemaakt op de Facebookpagina en de website van GroenLinks.

De afgelopen jaren werd het groene lintje gewonnen door natuurman Kars Veling, energiebedrijf Thermo Bello, stadsboerin Boudien, natuurwinkel Naturijn, label/webshop Natur-elle, milieu-activist Han Horstink, tuinpiraat Michiel Kok, zwerfvuilraper Calvin Driessen, creatieve ondernemer Ilonka Pulles, voedselgroeper Dirkje Jansen, initiatiefnemer Jan Hanhart, verbinder Jan de Kock, Hulpgroep Laag Inkomen, de Coöperatie van Makers/Repair Café, Yvonne Brouwers (Hart van Voorkoop) en Rosita Setz (KCB).


Gratis rondleiding in stadhuis

CULEMBORG • Twee gidsen van het Toeristisch Informatie Punt Culemborg vertellen geïnteresseerde bezoekers op zaterdag 3 september vanaf 14:00 uur over het prachtige oude stadhuis van Culemborg. De rondleiding is gratis, maar wel even aanmelden bij Marianne Bakker, marianne.bakker3@gmail.com.