Afbeelding
Foto: Arjan van der Beek

JobGroep blijft hard nodig, ondanks arbeidskrapte

Algemeen

CULEMBORG • “Ondanks de krapte op de huidige arbeidsmarkt, zijn er nog steeds mensen die er niet tussenkomen.” Dat zegt Shelly Bilgen-Luijer van Stichting JobHulp Culemborg.  

Soms is het de leeftijd, of een mismatch tussen de vraag op de arbeidsmarkt en het aanbod aan werkzoekenden. “Vandaar dat we nog steeds onze JobGroep organiseren, om die mensen die (even) een steuntje in de rug kunnen gebruiken, op weg te kunnen helpen.” 

De nieuwe cursus start op dinsdag 6 september. Samen met andere werkzoekenden gaan de deelnemers aan de slag met diverse thema’s om hen verder te helpen in je zoektocht naar passend werk. 

“Netwerken is tegenwoordig een belangrijke manier in het solliciteren, maar ook je brief en cv blijven een belangrijke manier om jezelf te presenteren. Maar het begint met ‘Wie ben je?’; wat is belangrijk voor je, wat zou je willen, en wat wil je ècht niet, en welke kwaliteiten heb je en hoe pas je deze toe?” 

Al deze zaken, en meer, komen aan bod tijdens de JobGroep. “Op motiverende, inspirerende wijze, interactief, met uitwisseling met de andere deelnemers, oefeningen, tips en advies van de ervaren trainer(s).” 

“Door de JobGroep bijeenkomsten heb ik inzicht gekregen in wat ik belangrijk vind in mijn werk en het heeft mij geleerd om hulp te vragen”, zegt één van de deelnemers. “Het is mooi te ervaren dat mensen je graag willen helpen en wat een “netwerk” voor je kan betekenen. JobGroep is hierdoor een echte aanrader. Je wordt op een persoonlijke manier begeleid, die aansluit bij jou, door mensen die dit doen met veel passie! Dat maakt JobGroep bijzonder en zorgt het voor succes.”

De cursusdagen zijn op dinsdag van 10:00 tot 11:30 uur in de trainingsruimte in de bibliotheek in het Elisabeth Weeshuis aan de Herenstraat 29 in Culemborg. Aanmelden via www.jobhulp.org.