LekArt festival

culemborg • In het weekend van vrijdag 23 t/m zondag 25 september 2022 wordt op en rond Werk aan het Spoel aan de Lek bij Culemborg het LekArtfestival 2022 gehouden. 

Onder de titel River Deep presenteert LekArt 2022 in het landschap van de Lek hedendaagse site-specific kunstwerken van beeldende kunst, performance en installatiekunst, theater en lens-based media fotografie en film. River Deep nodigt de bezoeker uit zich te verdiepen in de natuurkracht van de rivier. De Lek – een vertakking van de Rijn – karakteriseert het landschap rond Culemborg en als pars-pro-toto ook het deltalandschap van Nederland als geheel.

Ieder werk in River Deep belicht iets van de kracht en pracht van de rivier en hoe de mens daar in verleden en heden mee om is gegaan. De bezoeker ziet en ervaart de kunstwerken te voet, per bus, fiets of in combinaties daarvan. In een volgorde die hij of zij zelf bepaalt.

q www.lekartfestival.nl


Lienden kleurt rood en geel voor Vuelta 

lienden • Lienden kleurt komende zaterdagmiddag rood en geel tijdens de doorkomst van de Spaanse wielerronde La Vuelta. 'Het Wapen van Lienden', midden in het dorp, ligt pal aan het parcours van de tweede etappe. Het eetcafé werkt, samen met lokale ondernemers, mee aan het realiseren van een gezellige doorkomst. Die doorkomst krijgt natuurlijk een Spaanse tintje. Het doel is mensen uit de regio een leuke en gezellige doorkomstplek bieden, waarbij een hapje en een drankje niet ontbreken. Volgens betrokkenen zal de sfeer gezellig, gemoedelijk en Spaans aanvoelen. Naast het Wapen van Lienden participeren ondernemers als Zumex, marktleider op het gebied van automatische sinaasappelpersen met het hoofdkantoor in Valencia (Spanje). Ook de plaatselijke, altijd maatschappelijk en lokaal betrokken supermarkt Jumbo doet mee. Publiek is welkom