• De veelbelovende band Harlem Lake.
• De veelbelovende band Harlem Lake. Foto: Julia Bo Heijnen

Barrelhouse opent Culemborg Blues 2022

culemborg • Bluesband Barrelhouse opent op zaterdag 27 augustus de 27e editie van Culemborg Blues. De band is al voor de vijfde keer van de partij tijdens het Betuwse bluesspektakel. 

Naast Barrelhouse zijn er optredens van Grollo, Earl Jackson & the CC Jerome Allstars (UK/NL), The Matt Woosey Band (UK), Catfish (UK), Copperhead County, Chicago Capitols, Trouble no More en La Grange, Laurence Jones (UK), Troy Redfern (UK), Wille and the Bandits (UK), Harlem Lake, Electric Hollers, Robbert Duijf en Mojo Hand.

Barrelhouse

Barrelhouse speelt al 47 jaar in dezelfde bezetting. De band is opgenomen in The Dutch Blues Hall of Fame en won twee Edisons. Maar Culemborg Blues heeft nog veel meer topbands in de aanbieding, zoals GROLLO. Het is de enige en daarmee ook de beste Cuby + Blizzards Tribute Band. "Niet alleen komen ze muzikaal akelig dicht in de buurt van het origineel, ook qua uitstraling hadden ze heren destijds zo bij Cuby in de boerderij kunnen wonen", zegt Gerard Cocu van de organisatie. Een andere aanrader is Earl Jackson & the CC Jerome Allstars (UK/NL), die al sinds de jaren 80 meedraait in het internationale rock 'n roll en jive-circuit. Bluesrock-liefhebbers komen aan hun trekken tijdens het optreden van de Engelse band Catfish. Matt Woosey Band (UK): een gitaarvisionair wiens palet bestaat uit onder andere folk, rock, ambient en nog veel meer, maar met de wortels in de blues. En wat te denken van Copperhead County, één van de weinige bands in Nederland die zich volledig toelegt op Southern rock. De organisatie van Culemborg Blues is overigens ook blij dat men de veelbelovende Nederlandse band Harlem Lake heeft kunnen vastleggen.
Culemborg Blues vindt plaats in het centrum van Culemborg op diverse podia. Van 14:00 tot 00:30 uur. De toegang is gratis.

Night Before

Op vrijdagavond 26 augustus is 'The Night Before The Day After'. Er zijn optredens van Key 4 in café Den Tollensteghe (19:00-21:00 uur), Ticket West in café De Mart (20:00-22:00 uur), Hendrikse (duo) in Het Kasteeltje (20:30-22:30 uur), Gumbo & The Monk in tapperij De Poortwachter (21:00-23:00 uur), Sweet Mandy June in café De Havenmeester (21:00-00:00 uur) en Money & The Man in café Den Tollensteghe (21:30-23:30 uur). Alle optredens zijn gratis.

Meer informatie op

www.culemborgblues.nl