Uitstroompunt Beschermd wonen

culemborg • Onlangs heeft Culemborg samen met de andere gemeenten in Rivierenland een regionaal uitstroompunt voor Beschermd Wonen ingericht. Mensen die uitstromen uit een instelling voor Beschermd Wonen krijgen via dit punt een nieuwe woning in de regio.

De werkwijze en de afspraken tussen de gemeenten, zorgpartijen en woningcorporaties staan in een manifest. Regionale samenwerking verhoogt de kans op slagen op de woningmarkt. En leidt tot een betere verdeling over de gemeenten. Het uitstroompunt is ondergebracht bij Regio Rivierenland.

Het manifest is ondertekend door gemeenten Buren, Culemborg, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe en West Maas en Waal, woningcorporatie KleurrijkWonen en de zorgaanbieders Compleet Mensenwerk, Eleos, RIBW en Yulius. 


Dwarsfluitlessen bij KEC 

CULEMBORG • Bij Kunsteducatie Culemborg (KEC) zijn het komende seizoen diverse lessen op dwarsfluitgebied te volgen. Voor kinderen uit groep 4 t/m 6 wordt er een mini-cursus van 5 lessen op de mini-dwarsfluit aangeboden. Dit is een kunststof instrument dat de mogelijkheid biedt om op een toegankelijke manier kennis te maken met de dwarsfluit. Voor volwassenen worden wederom de “opfrislessen” aangeboden. Vanaf 21 september gaat ook Dwarsfluitensemble “Flautissimo! van start. Dit ensemble repeteert in 2022 op de volgende data: 21/09, 05/10, 16/11, 30/11, op woensdagen van 18:45 tot 19:30 uur. Voor meer informatie over bovenstaande cursussen of reguliere dwarsfluitlessen aan jong of oud, beginner of gevorderd kan contact worden opgenomen met docente Marilou Krouwel: 06-44856941 / m.krouwel@casema.nl / www.mariloukrouwel.nl.


Marilou Krouwel, foto: Liesbeth Wattimury.