Twee nieuwe spellen bij GeoFort

herwijnen • GeoFort heeft tijdens deze zomervakantie twee nieuwe spellen ontwikkeld: Climate Race en Future Films. 

Climate Race is een nieuw onderdeel dat wordt toegevoegd aan het vorig jaar geopende klimaatdoolhof. In dit doolhof worden bezoekers ondergedompeld in ruim 70 kaarten en grafieken over de thema's hitte, overstroming, droogte en zeespiegelstijging. Het interactieve spel Climate Race is ontwikkeld door de start-up Mobile Stories. Bezoekers verdiepen zich in de onderwerpen: afval, kleding en voedsel via drie aansprekende spellen. Ze maken bezoekers bewust van de keuzes die ze zelf hebben in de ‘race' tegen klimaatverandering. 

Future Films 

Future Films is een nieuwe quiz die jonge bezoekers meeneemt in de innovaties van de toekomst. De jeugd krijgt 8 filmpjes te zien over klimaat, energie, water, biodiversiteit en voedselinnovatie. Na elk filmpje volgt een verrassende vraag. Future Films is mede mogelijk gemaakt door het Duurzaamheidsfonds Betuwewind. GeoFort wil in het najaar een grondstoffenpad toevoegen en een eiland over het smelten van de ijskappen. 

GeoFort is de hele zomervakantie dagelijks geopend van 10.00 tot 17.30 uur.


Fabio Jakobsen thuis gehuldigd

Heukelum • Onder grote belangstelling van de fanclubleden werd zaterdag, in het hart van zijn geboorteplaats, Fabio Jakobsen gehuldigd. Inwoners en zeker niet minder zijn fans zijn trots op Fabio dat hij de Tour de France helemaal heeft uitgereden. Fanclubvoorzitter Fred de Groot blikte met Fabio op een gezellige manier terug op de Tour. Speciaal hiervoor waren ook burgemeester Servaas Stoop en wethouder van sportzaken Rutger van Stappershoef, die zelf ook amateurrenner is geweest, naar Heukelum gekomen om hun waardering uit te spreken. Voor het gemeentebestuur is Fabio een geweldige sportman. En, zoals burgemeester Stoop stelde, een voorbeeld voor de jeugd. 

Namens de gemeente werd hem, in de vorm van een cheque, een fruitboom aangeboden. Het wielerseizoen 2022 eindigt in oktober pas. Daarna gaat Fabio trouwen en zal hij in Zuidland gaan wonen. Maar zoals voorzitter De Groot zegt: "Voor Fabio en ons is het gewoon: eens een Heukelumer, altíjd een Heukelumer." Wethouder Van Stappershoef is blij dat Fabio is begonnen in Rhenoy, met een dikke banden race. Als aandenken daaraan kreeg hij een Rhenoys shirtje.


V.l.n.r.: Burgemeester Servaas Stoop, Fabio Jakobsen en wethouder Rutger van Stappershoef.