• De corsowagen in aanbouw.
• De corsowagen in aanbouw. Foto: Jan Kats

Figuren corsowagen krijgen al kleur

CULEMBORG • Corsoclub Culemborg is druk bezig met de opbouw van de wagen voor het fruitcorso dat op zaterdag 17 september in Tiel wordt gehouden. 

Het bouwen van de wagen is een bijzonder verhaal, zegt Jan van Kats. “Op 5 maart 2020 werd de maquette van de corsowagen (bedoeld voor 2020) gepresenteerd. De naam van de wagen werd ‘Festival'. Vanwege het 60-jarig jubileum van het fruitcorso (in Tiel) moet de wagen een muziekfestival verbeelden."

Er werd in het voorjaar van 2020 gestart met de werkzaamheden, zoals het lassen  maar toen kwam corona en werd het fruitcorso voor dat jaar afgeblazen. In het voorjaar van 2021 werd de draad weer opgepakt, maar andermaal gooide opnieuw roet in het eten.

'Vrij als een vogel'

De corsoclub besloot om toch iets te gaan bouwen in 2021 en dat werd de ‘Vrij als een Vogel’ wagen. Van Kats: "En dan nu 2022: vol enthousiasme wordt momenteel gewerkt aan de ‘Festival’-wagen. De figuren krijgen al kleur. Nog een kleine twee maanden en dan moet de wagen klaar zijn en hopen we met ons allen feest te vieren."

De corsostoet in Tiel bestaat dit jaar uit elf grote wagens en zeven jeugdwagens. In het derde weekend van september zijn Tiel en Regio Rivierenland in de ban van het Fruitcorso.