Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Veerpont Culemborg gewoon in de vaart

culemborg • Veerpont Culemborg is deze week nog gewoon in de vaart, ondanks de lage waterstand in de Lek. Het bedrijf Mason werd maandag platgebeld na de berichtgeving in diverse media. Het klopt overigens wel dat het pontje Liniepont uit de vaart is genomen.


Zomeractiviteiten voor de jeugd

CULEMBORG • Verschillende inwoners en organisaties zetten zich in om er voor jong en oud een leuke zomer van te maken. Van 1 tot en met 10 augustus is er voor kinderen van 4-12 jaar bijvoorbeeld streetdance, hiphop, voetbal, tennis, hockey, een spelles bij Vriendenschaar, theezakjes maken in het Weeshuis Museum of genieten van zelfgebakken pannenkoeken tijdens de pannenkoekenmiddag bij ElkWelzijn. Jongeren vanaf 12 jaar kunnen op 10 augustus met pannen en potten aan de slag om een heerlijke maaltijd klaar te maken. En die natuurlijk gezellig samen op te eten. Voor volwassenen is er een bridgeavond, Zumba dans fitness workshop en op 5 augustus soep eten en knutselen in Huiskamer de Ontmoeting Bonvie. Brede School Culemborg, het Buurtpanel, ElkWelzijn en Gemeente Culemborg hebben deze activiteiten gestimuleerd, gefaciliteerd en verzameld. 

Bekijk alle activiteiten en informatie op: 

www.elkwelzijn.nl/zomerprogramma-2022/


Opnieuw explosie in Hoef en Haag

HOEF EN HAAG • Vrijdagmorgen rond 04:30 uur is er opnieuw een explosie geweest bij een woonhuis in Hoef en Haag. Het betrof ditmaal een huis in de Hagesteinsestaat. Er zijn geen gewonden gevallen, wel is de woning flink beschadigd. Bewoners en omwonenden werden opgevangen in bussen. Kort na 07:00 uur konden de omwonenden terug hun woningen in. Aan het begin van deze maand was er ook al een explosie bij een ander huis in Hoef en Haag, toen in de 2e Poortstraat. Een tweede woning werd vanwege ernstige dreiging afgesloten. Enkele dagen later werd bekend dat de politie een 42-jarige man uit Den Haag had opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de explosie in Hoef en Haag en explosies bij woonhuizen elders in het land.