Betuwe Wereldwijd krijgt bakfiets weer aan de praat

CULEMBORG • Van gebruikte computers en oud elektrisch gereedschap tot antieke naaimachines, medewerkers van Betuwe Wereldwijd krijgen van alles weer aan de praat. Zo ook de bakfiets van het Elisabeth Weeshuismuseum die nodig toe was aan een opknapbeurt. 

"Het was wat werk, maar nu ziet hij er weer spic en span uit", meldt Betuwe Wereldwijd. "Jarenlang stond hij stil, in weer en wind geparkeerd in de Herenstraat bij wijze van uithangbord en wegwijzer naar het museum."

Medewerkers van Stichting Betuwe Wereldwijd knapten hem binnen één week op. Ze vervingen de zijkanten van de bak en smeerden de onderdelen. Hij kreeg 3 nieuwe banden plus een flinke lik verf. "Betuwe Wereldwijd doet graag iets terug voor stichting Elisabeth Weeshuis die andersom al jarenlang financiële steun aan de stichting biedt. Er kan weer gefietst worden met de bakfiets." Het museum gaat hem inzetten voor educatieve doeleinden en schoolprojecten.


WoonWijzerWinkel zoekt klussers

tiel • WoonWijzerWinkel Rivierenland zoekt klussers die in diverse gemeenten in het werkgebied kleine klusjes gaan verrichten. Hierbij valt onder andere te denken aan het aanbrengen van tochtstrips, radiatorfolie, deurdrangers en nog veel meer. Het gaat in deze om een mogelijke bijverdiensten. Iedereen met een rijbewijs die goed kan klussen en met mensen om kan gaan kan zich opgeven. Van de vrijwilligers wordt verwacht dat ze de klussen netjes en adequaat uitvoeren. Wel is een geldig rijbewijs nodig omdat ook een kleine caddy met materiaal bestuurd moet worden. Het is de bedoeling dat twee personen per klus op pad gaan. Het project gaat van start in (regio) Tiel. Meer informatie volgt binnenkort. Wie interesse heeft kan dat alvast doorgeven via e-mailadres info@rivierenland.woonwijzerwinkel.nl. Bellen kan ook: 0344-747000.