Afbeelding

100% YourcityHotel-bedenkster Marije van Zomeren overleden

Algemeen

CULEMBORG • Afgelopen zondag is na een intens ziekbed de duurzame onderneemster Marije van Zomeren van het in Utrecht gevestigde bureau 100% Zomer overleden. Zij was in 2019 bedenkster van het eerste coöperatieve circulaire stadshotel 100% YourcityHotel in Culemborg. 

“Het was een droom waar Marije al jaren mee rond liep, als onderdeel van haar visie op de zó noodzakelijke verduurzaming van het wereldwijde toerisme”, schrijven collega’s in een in memoriam op de Facebook-pagina van haar bureau. “Als duurzaam onderneemster werkte zij met een schijnbaar onverwoestbare energie en eindeloze stroom van ideeën, plannen en projecten die tot een betere, duurzamere en eerlijkere wereld moesten leiden.” 

Aan het begin van de covid pandemie kwam het plan voor het cityhotel abrupt tot stilstand. “Marije was er van overtuigd dat er in de toekomst weer nieuwe kansen zouden komen voor het hotel. Helaas kwamen die kansen voor haar niet snel genoeg. Hopelijk wordt dat visionaire plan ooit nog eens realiteit.”

“Je hebt je leven intens geleefd”, staat op de rouwkaart. “Vol passie heb je je gestort op wat voor jou echt belangrijk was, de liefde voor jouw man en gezin, de muzikale en artistieke ontplooiing van jouw kinderen en de strijd voor een betere, leukere en bovenal duurzamere wereld.”