• Eén van de eerste patiënten die op maandag 18 juli een behandeling kreeg op de nieuwe afdeling
• Eén van de eerste patiënten die op maandag 18 juli een behandeling kreeg op de nieuwe afdeling Foto: Communicatie Ziekenhuis Rivierenland

Eén geïntegreerde afdeling Oncologie in Ziekenhuis Rivierenland

Algemeen

REGIO • Met de verhuizing van de dagbehandeling oncologie naar afdeling AB3 ontstaat er één geïntegreerde afdeling Oncologie in Ziekenhuis Rivierenland, met de naam: AB3 Oncologische en interne Dagbehandeling en AB3 Kliniek. Hier vindt alle oncologische zorg voor de patiënten plaats.

Door alle zorg vanuit één fysieke plek te geven kan het ziekenhuis voorzien in de toenemende vraag naar dagbehandelingscapaciteit, zorgt men ervoor dat de oncologische zorg voor patiënten dicht bij huis kan blijven en voldoet men aan de nieuwe wet- en regelgeving.

Unitmanager Antonie Bergers

Antonie Bergers, unitmanager: “We vinden het als ziekenhuis heel belangrijk dat we de oncologische zorg voor de patiënten in onze regio zo dicht mogelijk bij hun huis kunnen geven. We hebben, dankzij de Stichting Vrienden Ziekenhuis Rivierenland, de afdeling extra mooi kunnen inrichten, zodat het ziekenhuisgevoel meer een woonkamergevoel wordt. Behalve de fysieke verhuizing verandert er overigens niets. Patiënten blijven de best mogelijke zorg krijgen van hetzelfde team medewerkers.”