Meldformulier voor huisvesten van arbeidsmigranten

west betuwe • De gemeente West Betuwe heeft een meldformulier ontwikkeld voor ondernemers die arbeidsmigranten huisvesten. De bedoeling is dat de arbeidsomstandigheden en huisvesting worden verbeterd. In de gemeente werken veel arbeidsmigranten, bijvoorbeeld in de fruitteelt, bij de veiling en in distributiecentra. Ondernemers die arbeidsmigranten huisvesten, moeten het meldformulier invullen. De antwoorden op de vragen in het formulier geven de gemeente een beeld of sprake is van een goede en veilige huisvesting. Het formulier is tot stand gekomen samen met de ondernemers.  

Wethouder Jan de Geus: “Samen met de ondernemers werken we aan een toepassing van het beleid dat past bij de tijd. Zowel ondernemers als de gemeente hebben belang bij een adequate huisvesting van de internationale medewerkers. Het is belangrijk voor West Betuwe als de fruitgemeente in de fruitdelta om een aantrekkelijke plaats te zijn voor ondernemers én medewerkers. Door ons beleid te gebruiken met en voor wie het bedoeld is, proberen we juist met elkaar de verantwoordelijkheid te dragen voor goede huisvesting. Bij de meeste ondernemers zouden opgelegde regels eerder hun inspanningen en intenties tekort doen. Zo werken we samen aan een breed gedragen manier van doen en zorgen.”


Materiaal gezocht voor expositie over 60 jaar Fruitcorso

tiel • In september 1961 werd het eerste corso in Tiel georganiseerd. Met de aandacht voor Fruitstad Tiel wil het Flipje en Streekmuseum aandacht schenken aan 60 jaar Fruitcorso. Veel vrijwilligers zetten zich in en voor bewoners van Tiel is het een belangrijk festival in de stad. Wie heeft er fotomateriaal, documenten, affiches, voorwerpen, ontwerpen van Praalwagens en dergelijke die bruikbaar zijn voor een expositie over 60 jaar Fruitcorso, in september, in het Flipje en Streekmuseum? Wie expositiemateriaal heeft kan contact opnemen met Lisette le Blanc, conservator, via Lleblanc@tiel.nl of via 06 49671810, eventueel via de voicemail. De organisatie hoopt op veel mooie reacties en herinneringen.


Opvang Afghaanse evacués bij Van der Valk in Vianen

VIANEN • 180 evacués uit Afghanistan worden tijdelijk in de gemeente Vijfheerenlanden opgevangen. Dat zal gebeuren in het Van der Valk hotel in Vianen voor de duur van circa twee weken. 

Deze evacués komen die dag in ons land aan, na een lange reis uit Afghanistan. Het gaat om mensen die op uitnodiging van de Nederlandse regering naar ons land komen, omdat zij in Afghanistan voor ons land hebben gewerkt en in hun land niet meer normaal kunnen verblijven en functioneren. Zij komen, in de meeste gevallen met hun gezinnen, via een omweg dinsdag in ons land aan.