Fotograaf exposeert werk Drakeblood

leerdam • Zaterdag 6 augustus 15.00 uur is de opening van de expositie van documentaire fotograaf Robin Butter bij Galerie Brandstof. Ze exposeert haar werk Drakeblood.

Robin Butter zet fotografie in als een middel om te kunnen graven in de achtergronden van culturele fenomenen. Eén zo’n mythe die zij onderzoekt, is die van drakendoder 'Joris en de draak' in het Limburgse dorp Beesel. Daarbij probeert ze de sociale structuur rondom een legende te ontvouwen. Beesel is drakenterrein: in het dorp wordt al eeuwen het verhaal van Joris en de draak nagespeeld. Wanneer je er wordt geboren stroomt er automatisch ‘drakenbloed’ door je aderen.
Robin Butter geeft een tweedaagse fotografie workshop. Op zaterdag 20 augustus en 17 september. Dit zal het startpunt zijn van de uitbreiding van jouw werk als fotograaf. Deze zomer organiseert de galerie ook kindertekenworkshops, gegeven door Michan Mijsbergh. Op zaterdag 30 juli of 27 september geeft hij de workshop: ‘Een Fantasie Landschap'. Aanmelden voor deze workshops kan op de website www.galeriebrandstof.nl.

Galerie Brandstof aan de Diefdijk 19 Leerdam is twee dagen in de week geopend. Zie de  website www.galeriebrandstof.nl voor de openingstijden. Als de galerie open is, is ook het terras met uitzicht op een natuurgebied geopend. De kunstwerken, die te zien zijn bij Galerie Brandstof prikkelen mensen om beter naar de omgeving te kijken en daarin verscholen kunst te leren zien.