Drie evensongs gepland in Oud-Katholieke kerk

culemborg • Van 2004 tot en met 2015 klonken er regelmatig evensongs in de Oud-Katholieke kerk van Culemborg, uitgevoerd door het Culemborg Chapel Choir. In 2016 werd het stil, maar dirigent Arian Ooijevaar zon ondertussen op een manier om de spiritualiteit en schoonheid van deze Anglicaanse dienst terug te krijgen op de Culemborgse kalender. 

In het najaar van 2022 is het zover. IJs, weder en Corona dienende zullen in een projectmatige opzet van september tot en met januari 3 evensongs en een feestelijk Festival worden uitgevoerd. 

Het aantal repetities is beperkt en zowel de repetities als de evensongs zelf vinden plaats op de zaterdagmiddag, wederom in de Oud-Katholieke kerk. 

Voor meer informatie en deelname aan het project zie 

q https://www.evensongculemborg.nl


Botsing auto en motor op ovonde

CULEMBORG •  Zaterdag rond 12:00 uur botsten op de ovonde ter hoogte van Crum servicestation Esso een motor en een auto op elkaar. De motorrijder reed op de Tunnelweg, de personenauto kwam vanuit de Parallelweg West.  Door de botsing kwam de auto op de zijkant tot stilstand tegen een verkeersbord. De man op de motor kwam ten val. De inzittenden van de auto zijn gecontroleerd door de ambulancedienst, maar hoefden niet naar het ziekenhuis. Dat gold wel voor de motorrijder. Zowel de motor als de auto liepen zware schade op en zijn afgesleept door een bergingsbedrijf.


Landelijk onderzoek impact corona

regio • GGD Gelderland Zuid doet mee aan de Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen: het eerste landelijke onderzoek dat de daadwerkelijke impact van corona op de gezondheid, leefstijl en het welzijn van jongvolwassenen (16 tot en met 25 jaar) meet. In de vragenlijst komen verschillende onderwerpen aan bod, waaronder gezondheid en welzijn, leefstijl, corona, sociale omgeving en ingrijpende gebeurtenissen.