Kanttekeningen bij beleid Joost Reus

Met aandacht heb ik het stukje gelezen van Dick Aanen over het afscheid van de heer Reus waarin zijn daden tijdens zijn werkzame leven als wethouden in de gemeente Culemborg beschreven werden. Het rechtzetten van het zwabberbeleid van het verkeer heeft hij 'rechtgezet' middels de afsluiting van de Vianense Poort en een fietspad langs de Prijsseweg zijn beide zaken die al veel langer in de pen zaten en die hij eindelijk gerealiseerd heeft. Echter ik weet niet of de heer Aanen zijn huiswerk goed gedaan heeft en mogelijk bewust in verband met het afscheid wezenlijke zaken vergeten is, te weten de Ovonde. Want daar is nog niks rechtgezet qua verkeersveiligheid en voor welke verkeersstroom dan ook. 

Dan het grijze containerbeleid waarbij duidelijke afspraken gewoon geschonden zijn en het overleg hierover gefaket was want het eindoordeel stond al vast. Dan de windmolen die 'opeens' Eifeltorens dreigden te worden. Ik kom nog even terug op de laatste regel uit het verslag, te weten dat het met die windmolens te veel ging over het geluid, de slagschaduw en de gezondheid. Dan vraag ik mij af 'wie is de heer Reus?' Hij moet toch weten dat geluid de grootste ziekmaker is. Als hij gezondheid op zes gaat zetten ga ik twijfelen. Zelf woont hij niet in het geluids- en slagschaduwgebied van een windmolen en het zal 'zijn' gezondheid dus niet schaden, echter wel veel mensen waarvoor hij 'ook' wethouder was en dan bedoel ik ook “wet” houder. 

Het verslag staat in Het Kontakt en ik hoop dat zijn opvolger wel 'het contact' maakt met de bewoners van Culemborg. Maar ik wens de heer Reus en zijn familie zeker alle gezondheid toe voor hun toekomst. O ja een goed aangegeven oversteek naar de Poli en de binnenstad op de Vier Dreven zou ook geen luxe zijn, want 'niemand' die ziet of weet dat daar een oversteek is en dat met zoveel verzorgingshuizen in de buurt. En ja: die ouwetjes moeten toch lopen voor hun gezondheid? Effe een paar bordjes en een stukje 30 kilometer en misschien een zebra of een ander dier, maak er maar iets moois van.

Ben van der Ham


Bloesemtocht ontvangt 3.000 euro

GELDERMALSEN • Hans van Kranenburg, voorzitter van de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht, werd blij verrast met een telefoontje van Van den Oever Wonen en Slapen in Geldermalsen. De woonwinkel heeft een schenking van 3.000 euro gedaan aan dit goede doel. De winkel hield haar jaarlijkse Mid-Summer Party en veilde hierbij een boxspring gestoffeerd in stijl van de Betuwe. Een check werd overhandigd aan Hans van Kranenburg.