Clubgebouw voor FairPlay

culemborg • De gemeente Culemborg zet een streep onder de jarenlange ruzie met voetbalvereniging FairPlay. De gemeenteraad besloot donderdag in grote meerderheid om de club een eigen verenigingsaccommodatie te gunnen op sportpark Terweijde. 

De vereniging gaat een eigen clubgebouw neerzetten met eigen arbeid en middelen. De gemeente draagt bij met een bedrag van 190.000 euro. De meeste raadsleden waren opgelucht. "We hebben iets te vereffenen", zei D66-raadslid Josefien Rooks. 

Johan van de Waal (Culemborg van Nu): "Een grijs verleden kunnen we nu achter ons laten. We zeggen een streep onder dit dossier. We moeten er geen woorden meer aan vuil maken."

Uitzonderingspositie

Alleen de VVD stemde tegen. Volgens fractievoorzitter Han Braam is ooit in het Sportagenda afgesproken dat verenigingen zelf opdraaien voor de stichtingskosten van hun eigen accommodatie. Door nu een structurele bijdrage toe te zeggen wordt een uitzonderingspositie voor Fair Play gecreëerd. "We moeten alle inwoners op dezelfde manier behandelen."