Subsidie voor Talentacademie

culemborg • Het initiatief op basisscholen De Kaardebol, KWA en De Palster om talenten van kinderen extra te stimuleren ontvangt een subsidie van 100.000 euro van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Reden voor een feestje!

En reden voor wethouder Daphne Bijvoet om 23 juni 2022 een bezoek te brengen aan leerlingen van de Talentacademie op de Kaardebol. Daar deed ze mee met een bijzondere taalles: zoek de schat!

Binnen de Talentacademie krijgen leerlingen extra onderwijs in de vakken taal, sport, cultuur of natuur en milieu. Kinderen leren op een manier waarbij ze hun eigen passie en talent inzetten. Denk aan taal leren met behulp van rappen of interviewen. Externe vakdocenten verzorgen de lessen, gewoon op school en binnen schooltijd. De resultaten zijn positief. De gemeente diende daarom vorig jaar een subsidieverzoek in bij het ministerie en met succes. Met het extra bedrag kunnen de leerlingen extra lessen volgen in meer vakken.

Daphne Bijvoet: “De Talent Academie helpt kinderen zich te ontwikkelen tot zelfbewuste en leergierige leerlingen en dat is zo mooi om te zien! Goed dat het ministerie het project op deze manier waardeert.”


NAH-centrum opent op nieuwe locatie

tiel • Mensen met niet-aangeboren hersenletsel in de omgeving van Tiel kunnen vanaf dinsdag 12 juli terecht bij het verhuisde NAH-centrum. Het centrum van Pluryn viert die dag de opening van de nieuwe locatie.