Zomeravond-bridge bij T-SET

culemborg • Bij bridgeclub T-SET worden tot en met 15 augustus wekelijks op maandagavond bridge-avonden gehouden in de Kakelhof aan de Meerlaan 25 in Culemborg. Deze locatie bevindt zich op het terrein van kringloop Bartje. Er zijn wijnprijzen te winnen. Opgeven kan tot maandagmorgen 11:30 uur bij M. Steenvoorden: 06-30874666 of bij de Kakelhof, ’s avonds tussen 19.00 uur en 19.20 uur. Aanmelden kan per paar en de kosten bedragen 5 euro per paar, te voldoen bij binnenkomst. 


Alleenstaande vrouw overvallen in Beesd

beesd • In een woning aan de Prins Willem-Alexandersingel in Beesd is donderdag rond 22.15 uur een alleenstaande oudere vrouw overvallen. De twee daders zijn er te voet vandoor gegaan. Meerdere eenheden van de politie kwamen met spoed ter plaatse en er werd gepost op de in- en uitvalswegen. 

Getuigen vertelden dat de daders geen bivakmutsen droegen en dat ze iets lieten vallen tijdens de vlucht. Een dader rende vervolgens terug om het op te rapen. Wat er is buitgemaakt is niet bekend.


Winkels in West Betuwe op zondag open

west betuwe • De winkels in West Betuwe mogen voortaan ook op zondag open. Een initiatiefvoorstel van de fractie van West Betuwe kreeg tijdens de raadsvergadering van dinsdag 28 juni de steun van Dorpsbelangen, GroenLinks, VVD, D66 en PvdA (18 stemmen). De fracties SGP, Leefbaar Lokaal Belang, ChristenUnie en CDA (12 stemmen) stemden tegen het voorstel. 

Dorpsbelangen diende hierna nog een motie in om de wijzigingen in de winkeltijdenverordening ook te laten gelden voor de vent- en standplaatsen in de gemeente. De motie is aangenomen.